TikTok - amenințare pentru securitatea națională a Cehiei

TikTok - amenințare pentru securitatea națională a Cehiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2023

Biroul național ceh pentru securitate cibernetică și securitatea informației (NUKIB) a estimat că rețeaua de socializare chineză TikTok reprezintă o amenințare de securitate, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit respectivei instituții, TikTok poate reprezenta un risc dacă aplicația sa este instalată pe "aparate care au acces la infrastructuri de informații și de comunicații critice".

Prima News – Daniel Apostol, ASF, atrage atenția: Companiile de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate la RCA CITEȘTE ȘI Prima News – Daniel Apostol, ASF, atrage atenția: Companiile de asigurări să nu speculeze piața, să nu impună tarife exagerate la RCA

"Biroul este preocupat de o amenințare potențială de securitate care decurge din utilizarea TikTok, din cauza cantității de date ale utilizatorului colectate de aplicație și de modul de tratare a acestor date", a argumentat NUKIB, care adaugă că este îngrijorat și de faptul că "ByteDance, dezvoltatorul și administratorul TikTok, se află sub jurisdicția Republicii Populare Chineze", scrie Agerpres.

Totuși, guvernul ceh nu a interzis încă TikTok pe aparatele folosite de funcționari și instituții, spre deosebire de alte țări, precum Canada sau Danemarca, ori de instituții europene ca Parlamentul European sau Comisia Europeană, care le-au interzis funcționarilor lor să-și instaleze această aplicație. În SUA, un proiect de lege promovat de președintele Joe Biden ar putea conduce la o interdicție similară.

Rețeaua de socializare nu este văzută cu ochi buni de politicieni occidentali, care cred că aceasta le-ar oferi autorităților chineze un acces prea ușor la date sensibile ale utilizatorilor.

Într-un raport publicat anul trecut, serviciul ceh de informații (BIS) a indicat China drept o amenințare majoră pentru spațiul cibernetic al Republicii Cehe în cazul pătrunderii tehnologiilor chineze în rețele importante ale infrastructurilor statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
cehia