Tranzacție - Cea mai mare bancă din Rusia a ieșit complet de pe piața europeană

Tranzacție - Cea mai mare bancă din Rusia a ieșit complet de pe piața europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2023

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a finalizat vânzarea subsidiarei din Austria, ceea ce înseamnă că a ieșit complet de pe piața bancară din Europa, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Imediat după ce a început invazia rusească din Ucraina, Sberbank a fost vizată de sancțiuni occidentale, astfel că a renunțat la majoritatea operațiunilor sale europene, scrie Agerpres.

Un jucător de tenis român - suspendat 5 ani cu acuzația de trucare de meciuri CITEȘTE ȘI Un jucător de tenis român - suspendat 5 ani cu acuzația de trucare de meciuri

Vineri, banca rusească a informat că totalitatea acțiunilor la Sber Vermogensverwaltungs AG, cunoscută anterior sub denumirea Sberbank Europe AG, au fost achiziționate de o companie austriacă controlată de omul de afaceri Stefan Zochling. Sberbank nu a dorit să dezvăluie prețul tranzacției, dar a subliniat că a obținut toate aprobările necesare.

"Vânzarea subsidiarei noastre europene Sberbank Europe AG către un investitor străin a fost determinată de situația actuală la nivel global. Suntem satisfăcuți de termenii tranzacției", a declarat prim vice-președintele Sberbank, Alexander Vedyakhin.

Acesta a adăugat că acum Sberbank se va concentra pe dezvoltarea de servicii financiare în Rusia, unde are 106 milioane clienți loiali, și în țările prietenoase cu Rusia.

Zilele trecute, directorul financiar de la Sberbank declara că economia rusească înregistrează un ritm de creștere peste așteptări, astfel că banca se așteaptă ca profitul său net din acest an să depășească recordul de 1.250 miliarde de ruble (14,9 miliarde de dolari) din 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
austria