Primele 4 patru cluburi de fotbal din Turcia au mari datorii după ce au cheltuit pentru a atrage staruri din străinătate. Datoriile vor fi restructurate, dar nu șterse

Primele 4 patru cluburi de fotbal din Turcia au mari datorii după ce au cheltuit pentru a atrage staruri din străinătate. Datoriile vor fi restructurate, dar nu șterse
scris 7 ian 2019

Principalele cluburi de fotbal din Turcia, precum Galatasaray și Fenerbahce, vor beneficia de o restructurare a datoriilor lor semnificative, însă acestea nu vor fi șterse, a precizat luni Asociația Băncilor din Turcia, informează Reuters.

Datoriile totale ale primelor patru cluburi de fotbal din Turcia (Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzonspor) depășesc zece miliarde de lire turcești (1,87 miliarde de dolari), în condițiile în care acestea au cheltuit sume mari pentru a atrage staruri din străinătate. În plus, rezultatele slabe pe plan intern și internațional nu au făcut decât să exacerbeze problema datoriilor acumulate, scrie Agerpres.

Uzbekistanul îi scutește de viză pe turiștii din peste 45 de țări CITEȘTE ȘI Uzbekistanul îi scutește de viză pe turiștii din peste 45 de țări

În ultimele zile, în media din Turcia, au circulat zvonuri potrivit cărora banca de stat Ziraat Bank va restructura datoriile celor 18 cluburi de fotbal din Super Lig, prima ligă din Turcia.

În schimb, Asociația Băncilor din Turcia (TBB) a precizat că datoriile cluburilor de fotbal nu vor fi transferate către o singură bancă, ci toate băncile vor continua să își gestioneze propriile împrumuturi riscante.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
club de fotbal