Turcia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara, din cauza unui “like”

Turcia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara, din cauza unui “like”

Devlet Bahceli

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2019

Ministerul turc al Afacerilor Externe a anunțat că l-a convocat, duminică, pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara din cauza unui “like” al ambasadei SUA la un tweet despre președintele partidului naționalist aliat cu partidul la putere, lider care a fost spitalizat recent, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Însărcinatul cu afaceri american a fost convocat la minister pentru a da explicații clare cu privire la un mesaj de pe rețelele de socializare”, a precizat ministerul, potrivit News.ro.

Turcia amendează Facebook CITEȘTE ȘI Turcia amendează Facebook

Contul oficial al ambasadei SUA a dat like, sâmbătă, unui tweet în care un internaut nota că Turcia ar trebui să se pregătească pentru o perioadă în care Devlet Bahceli, președintele Partidului Acțiunii Naționaliste (MHP), va lipsi din viața politică. În septembrie, Bahceli, în vârstă de 71 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp.

Sâmbătă seară, ambasada SUA și-a cerut iertare, explicând că s-a dat like la mesajul în cauză din greșeală.

MHP, care a încheiat în 2018 o alianță cu Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui Recep TayyipErdogan, a susținut AKP și în 2017, la referendumul cu privire la constituție.

viewscnt
Afla mai multe despre
tweet
like
turcia