Turcia reduce la jumătate, de la 12 la 6 luni, perioada serviciului militar obligatoriu

Turcia reduce la jumătate, de la 12 la 6 luni, perioada serviciului militar obligatoriu
scris 26 iun 2019

Turcia, stat membru NATO, a adoptat o lege care reduce la jumătate, de la 12 la 6 luni, perioada serviciului militar obligatoriu și prevede totodată posibilitatea unei scutiri în schimbul unei sume de bani, transmite EFE, citând agenția Anadolu.

În acord cu noua lege, votată marți în Parlament și promulgată miercuri prin decret prezidențial, cel puțin 130.000 de tineri vor termina acum serviciul militar - obligatoriu doar pentru bărbații de 20 ani - deoarece au satisfăcut deja șase luni de stagiu, scrie Agerpres.

Marian Neacșu, specialist în furaje și nutriția animalelor, membru PRO România, a fost votat vicepreședinte al ANRE CITEȘTE ȘI Marian Neacșu, specialist în furaje și nutriția animalelor, membru PRO România, a fost votat vicepreședinte al ANRE

De asemenea, persoanele care vor plăti 31.000 de lire turcești (4.600 de euro) își vor putea reduce serviciul militar la o singură lună de instruire.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
stagiu militar