Turcia va organiza un referendum pe tema aderării sale la UE

Turcia va organiza un referendum pe tema aderării sale la UE
scris 2 mai 2017

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că Turcia va decide prin referendum dacă își va continua drumul către aderarea la Uniunea Europeană (UE), relatează The Associated Press.

Într-un interviu acordat luni televiziunii indiene, Erdogan acuză UE că nu este ”sinceră și onestă” și să ține Turcia să aștepte la porție ei, scrie News.ro.

”Turcia va alege următoarea cale a unui fel de Brexit prin referendum”, a declarat șeful statului turc.

Turcia, o țară cu populație majoritar musulmană, aflată de o parte și de alta a Bosforului, a început negocieri de aderare la UE în 2005. Însă aceste negocieri au avansat foarte puțin.

Yusuf Önder Eren îl înlocuiește pe Liviu Drăgan la conducerea TotalSoft CITEȘTE ȘI Yusuf Önder Eren îl înlocuiește pe Liviu Drăgan la conducerea TotalSoft

Relațiile Ankarei cu statele membre UE s-au tensionat înaintea unui referendum turc contestat, în aprilie, pe tema sporirii puterilor președintelui. Erdogan a criticat dur multe state membre ale Uniunii.

Uniunea Europeană a subliniat în acest weekend că Turcia trebuie să spună clar dacă vrea sau nu să îndeplinească criteriile UE cu privire la drepturile omului și statul de drept.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
aderare ue
recep tayyip erdogan