Banca bulgară Fibank, al treilea mare creditor din țara vecină, ia în calcul atragerea de noi investitori

Banca bulgară Fibank, al treilea mare creditor din țara vecină, ia în calcul atragerea de noi investitori
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 apr 2017

First Investment Bank (Fibank), a treia bancă din Bulgaria în funcție de active, analizează mai multe opțiuni în vederea consolidării operațiunilor, printre care atragerea de noi investitori și încheierea de parteneriate strategice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca, ai cărei acționari principali sunt oamenii de afaceri bulgari Tzeko Minev și Ivailo Mutafchiev, cu câte o participație de 42,5%, a angajat în acest sens consultantul financiar Citigroup Global Markets, scrie Reuters.

"Fibank analizează opțiuni strategice, care pot include încheierea unor parteneriate strategice și/sau consolidări; atragerea de noi investitori majori; strângerea de capital suplimentar în vederea finanțării dezvoltării băncii", potrivit unui comunicat al creditorului bulgar.

EXCLUSIV Șase oferte surpriză pentru preluarea Marfin Bank. Rușii vor să reintre pe piața bancară din România, după un deceniu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șase oferte surpriză pentru preluarea Marfin Bank. Rușii vor să reintre pe piața bancară din România, după un deceniu

Acțiunile băncii au urcat cu aproape 9% pe bursa de la Sofia în urma anunțului, iar traderii spun că mutarea demonstrează seriozitatea Fibank în privința consolidării rezervelor de capital, în urma unei recomandări făcută anul trecut de banca centrală a Bulgariei.

La începutul lunii, Fibank a anunțat că și-a majorat capitalul cu aproximativ 206 milioane leva (115 milioane dolari), după ce testele de stres efectuate de banca centrală au indicat că rata de adecvare a capitalului CET 1 ar scădea la minus 6,9% în cazul unui scenariu advers.

Fondată în 1993 de Tzeko Minev și Ivailo Mutafchiev, Fibank este a treia cea mai mare bancă din Bulgaria în funcție de active și cea mai mare bancă comercială cu capital bulgar. La finele anului trecut, instituția de credit avea active totale de 8,85 miliarde leva (4,95 miliarde dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
fibank
first investment bank
bulgaria
optiuni strategice
investitori