Ucraina a convenit primul său acord de aprovizionare cu GNL, cu compania americană Venture Global

Ucraina a convenit primul său acord de aprovizionare cu GNL, cu compania americană Venture Global
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

Ucraina a semnat primul său acord de aprovizionare cu gaze naturale lichefiate (GNL), cu o companie americană, Venture Global,pentru a ajuta la evitarea crizei aprovizionării cu energie pe fondul războiului cu vecinul său mai mare Rusia, transmite Reuters.

DTEK Group, cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, a declarat că va cumpăra GNL de la grupul energetic american Venture Global, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Unu din patru greci se află în risc de sărăcie. Grecia depășește cu mult media europeană CITEȘTE ȘI Unu din patru greci se află în risc de sărăcie. Grecia depășește cu mult media europeană
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform acordului, D. Trading, unitatea comercială a DTEK, va cumpăra mărfuri de la instalația Plaquemines LNG a Venture Global din Louisiana, de la sfârșitul acestui an până la sfârșitul anului 2026.

D. Trading va achiziționa, de asemenea, până la 2 milioane de tone pe an de GNL de la o a treia unitate a Venture Global, Calcasieu Pass 2, timp de 20 de ani.

În prezent, Ucraina nu are terminale de regazificare pentru importurile de GNL, dar DTEK are contracte pentru capacitate de regazificare în altă parte a Europei, care au conducte de legătură cu Ucraina.

Grupul DTEK nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

La începutul acestui an, Ucraina s-a alăturat inițiativei pentru un coridor planificat pentru a transporta gaze între Grecia și țările din nordul acesteia, iar Ucraina are, de asemenea, o legătură de conductă cu Polonia, care are un terminal GNL.

Ucraina a declarat joi că are nevoie de o apărare antiaeriană, în câteva săptămâni, pentru a permite reparații la jumătate din infrastructura sa energetică distrusă de atacurile rusești, altfel nu va putea face față cererii în timpul iernii.

Grecia rambursează anticipat împrumuturi de opt miliarde de euro CITEȘTE ȘI Grecia rambursează anticipat împrumuturi de opt miliarde de euro

Ucraina a declarat anterior că nu va prelungi un acord de cinci ani cu grupul rus Gazprom privind tranzitul gazelor rusești prin conductă către Europa, la expirarea acestuia la sfârșitul anului, și a explorat opțiuni pentru aprovizionarea alternativă.

Uzina inițială Calcasieu Pass deținută de Venture Global LNG a fost în centrul unei dispute de lungă durată care implică companii energetice, inclusiv BP, Shell și altele, pentru accesul la GNL din fabrică.

Litigiile nu au împiedicat-o să semneze acorduri de furnizare de GNL, inclusiv un acord pe 20 de ani semnat în iunie anul trecut ,pentru a oferi companiei germane Securing Energy for Europe GmbH (SEFE) 2,25 milioane de tone pe an de GNL.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
venture global
gnl