Ucraina a început la Davos negocierile cu România pentru un acord bilateral de securitate

Ucraina a început la Davos negocierile cu România pentru un acord bilateral de securitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Președinția ucraineană a anunțat că Ucraina a început, la Davos, negocierile cu România în vederea încheierii unui acord bilateral de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La negocieri participă șeful de cabinet al președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Iulian Fota.

O nouă stațiune apare pe litoralul românesc. Investitorii imobiliari și-au făcut deja planurile CITEȘTE ȘI O nouă stațiune apare pe litoralul românesc. Investitorii imobiliari și-au făcut deja planurile

Negocierile au început în urma instrucțiunilor președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul Declarației comune a G7 de sprijin pentru Ucraina, se arată în comunicatul de pe site-ul președinției ucrainene, scrie News.ro.

Acestea marchează avansarea relațiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic. În mod logic, aceasta reprezintă o continuare a acordurilor la care s-a ajuns în urma convorbirii telefonice dintre președinții Ucrainei și României din 9 ianuarie 2024 și este un pas spre punerea în aplicare a Declarației comune a celor doi lideri din 10 octombrie 2023, se mai arată pe site-ul president.gov.ua.

România a devenit cea de-a 9-a țară care a inițiat discuții bilaterale de securitate cu Ucraina și a afirmat încă o dată sprijinul său nemijlocit pentru independența și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și pentru parcursul său european și euroatlantic.

Potrivit lui Ihor Zhovkva, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei, nu este posibil să ne imaginăm garanții depline de securitate în Europa, în special în regiunea Mării Negre, fără România.

Ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Mykola Tochytskyi, a mulțumit României și poporului român pentru asistența continuă acordată Ucrainei.

Părțile au discutat principalele elemente ale unui viitor acord bilateral de securitate și au convenit asupra modalităților de continuare a negocierilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
davos