Ginerele premierului Viktor Orban semnează cea mai mare tranzacție imobiliară înregistrată vreodată în Serbia și în Europa de Sud-Est

Ginerele premierului Viktor Orban semnează cea mai mare tranzacție imobiliară înregistrată vreodată în Serbia și în Europa de Sud-Est

FortyOne. Foto Regus

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 ian 2024

Diofa Fund Management, deținut de Istvan Tiborcz, ginerele premierului ungar Viktor Orban, a achiziționat cinci clădiri de birouri în Belgrad de la dezvoltatorul imobiliar maghiar Indotek.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția este prezentată drept cea mai mare afacere imobiliară unică înregistrată vreodată în Serbia și în Europa de Sud-Est, în ansamblu.

Fostul ministru polonez de Interne, ridicat de poliție de la palatul prezidențial, începe greva foamei CITEȘTE ȘI Fostul ministru polonez de Interne, ridicat de poliție de la palatul prezidențial, începe greva foamei

Grupul Indotek, controlat de omul de afaceri Dániel Jellinek, aflat în topul celor mai bogați unguri, are afaceri și în România.

Tranzacția implică proprietăți de categorie premium, cu o suprafață totală de peste 122.000 metri pătrați, situate în parcurile de afaceri Green Heart, FortyOne, Belgrade Business Center și 19 Avenue, precum și clădirea de birouri House.

Indotek achiziționase proprietățile din Belgrad de la Globe Trade Center, din Varșovia, pentru 267 de milioane de euro, în 2021. Și GTC are afaceri în România.

Penurie fără precedent în Rusia. Oamenii se plâng că nu mai găsesc un aliment de bază în magazine CITEȘTE ȘI Penurie fără precedent în Rusia. Oamenii se plâng că nu mai găsesc un aliment de bază în magazine

Indotek a fost implicat în mai multe afaceri cu ginerele lui Orban, Istvan Tiborcz, în ultimii ani. A vândut pachetul de control din Diofa către grupul BDPST, care include Diofa, și a transferat și emblematicul Hotel Gellert din Budapesta grupului BDPST al lui Tiborcz, specializat în cumpărarea și renovarea clădirilor emblematice, la sfârșitul anului 2022. Renovarea hotelului a început în 2023 și va funcționa sub numele Mandarin Oriental Gellert din 2027.

Tiborcz a construit un imperiu de afaceri care se întinde pe mai multe sectoare, dar turismul și managementul proprietății rămân pilonii principali.

FOTO Afaceri sub foc încrucișat: ″Regele alcoolului″ din Ucraina, cel mai mare producător și distribuitor din Europa de Est - acuzat că a finanțat...ambele tabere. Reacția magnatului CITEȘTE ȘI FOTO Afaceri sub foc încrucișat: ″Regele alcoolului″ din Ucraina, cel mai mare producător și distribuitor din Europa de Est - acuzat că a finanțat...ambele tabere. Reacția magnatului

El a fost clasat pe locul 27 al celor mai bogați maghiari, cu o avere netă personală de 75 miliarde forinți (200 de milioane de euro).

Jellinek este clasat pe locul al 7-lea drept cel mai bogat om de afaceri din Ungaria, cu o avere netă de 250 de miliarde de forinți în active.

Fondat în 2009, Diófa Fund Management administrează active în fonduri de investiții de peste 360 ​​de miliarde de forinți.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
birouri