Ucraina afirmă că ar putea fi provocată de ”agresiunea” rusă în zona de conflict din estul țării

Ucraina afirmă că ar putea fi provocată de ”agresiunea” rusă în zona de conflict din estul țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2021

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, a afirmat sâmbătă că țara sa ar putea fi provocată de agravarea situației de către Rusia, în conflictul din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Taran a spus că acuzațiile rusești referitoare la drepturile vorbitorilor de limbă rusă ar putea fi un motiv pentru reluarea agresiunii armate împotriva Ucrainei, scrie News.ro.

"În același timp, trebuie remarcat faptul că intensificarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei este posibilă numai dacă se ia o decizie politică adecvată la cel mai înalt nivel de la Kremlin", a afirmat ministrul într-un comunicat.

Kievul a dat semnalul de alarmă în legătură cu o acumulare de forțe rusești lângă granița dintre Ucraina și Rusia și cu privire la creșterea violenței de-a lungul liniei de contact care separă trupele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia în Donbas.

Mișcările militare rusești au alimentat îngrijorarea că Moscova se pregătește să trimită forțe în Ucraina.

Premierul cere explicații miniștrilor după ce cheltuielile de personal au depășit estimările pentru primul trimestru CITEȘTE ȘI Premierul cere explicații miniștrilor după ce cheltuielile de personal au depășit estimările pentru primul trimestru

Kremlinul neagă că trupele sale sunt o amenințare, dar spune că vor rămâne în zonă atât timp cât consideră potrivit.

Un oficial de rang înalt de la Kremlin, Dmitri Kozak, a declarat săptămâna trecută că Rusia va fi nevoită să-și apere cetățenii din estul Ucrainei, în funcție de amploarea conflictului militar de acolo.

Secretarul de stat american Antony Blinken și omologii săi francezi și germani au cerut vineri Rusiei să oprească creșterea efectivelor armate în zonă și și-au reafirmat sprijinul pentru Kiev în confruntarea cu Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
agresiune