Ucraina, către Occident: Nu ne mai propuneți capitulare sub masca diplomației!

Ucraina, către Occident: Nu ne mai propuneți capitulare sub masca diplomației!
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2022

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a lansat un apel către comunitatea internațională "să înceteze să mai facă Ucrainei oferte de capitulare sub masca diplomației", potrivit agenției ucrainene de presă Ukrinform.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Când cineva vorbește de o 'reglementare diplomatică', acesta propune de fapt ca Ucraina să dea curs ultimatumului dat de Rusia: să-și dea teritoriile și să-și recunoască înfrângerea. Poporul ucrainean nu va fi niciodată de acord cu aceasta. Astfel încât am o rugăminte: nu mai propuneți Ucrainei capitularea sub masca diplomației!", a scris Podoliak pe Twitter.

Connections intră în acționariatul 10 Plus CITEȘTE ȘI Connections intră în acționariatul 10 Plus

Rusia încearcă să-i determine pe partenerii Ucrainei să facă presiuni asupra președintelui Volodimir Zelenski pentru a accepta ultimatumul Moscovei la masa negocierilor și înghețarea conflictului, a declarat Mihailo Podoliak într-un interviu acordat la sfârșitul lunii octombrie postului de televiziune german Welt, scrie Agerpres.

Doar că înghețarea conflictului înseamnă acordarea unui respiro Moscovei pentru a se pregăti de continuarea invaziei, a subliniat Podoliak, citat de Ukrinform.

În prima etapă a conflictului, care a ajuns joi în cea de-a 253-a zi, Rusia și Ucraina au avut patru runde de discuții la nivel de delegații, dintre care ultima a fost la 29 martie în Turcia.

Acest proces a fost suspendat pentru că, potrivit Kievului, partea rusă nu venea cu nimic concret care să facă obiectul unor discuții.

La 30 septembrie, președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs privind anexarea a patru regiuni ucrainene - Zaporojie, Herson (sud), Donețk și Lugansk (est) -, a cerut Ucrainei să înceteze imediat focul și să se așeze la masa negocierilor, excluzând faptul că returnarea teritoriilor ucrainene ar putea constitui obiectul discuțiilor.

Președintele Volodimir Zelenski a răspuns că Ucraina dorește să ajungă la un acord cu Federația Rusă, dar acest lucru este imposibil cu actualul președinte rus. "Nu știe ce înseamnă demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte", a subliniat Zelenski, citat de Unian.

La 4 octombrie, Zelenski a anunțat intrarea în vigoare a deciziei din 30 septembrie a Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, care declară oficial "imposibilitatea de a purta negocieri cu Putin".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
volodimir zelenski