Ucraina își scoate la vânzare fostele închisori dezafectate și vrea să vândă 100 în zece ani

Ucraina își scoate la vânzare fostele închisori dezafectate și vrea să vândă 100 în zece ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Ministrul ucrainean al Justiției a lansat un proiect ambițios de vânzare a fostelor închisori dezafactate, cu scopul de a modeniza sistemul penitenciar din această fostă republică sovietică, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Începem o mare vânzare de închisori”, a anunțat joi ministrul ucrainean al Justiției Denis Maliuska, în fața presei, adunate în curtea centrului penitenciar Irpin, în regiunea Kiev, arată news.ro.

Această instalație este prima scoasă la licitație în Ucraina, în următoarele săptămâni. În zece ani, autoritățile preconizează să vândă 100.

Grecia va începe să taxeze turiștii cu 20 de euro pentru serviciile medicale CITEȘTE ȘI Grecia va începe să taxeze turiștii cu 20 de euro pentru serviciile medicale

Închisoarea Irpin nu mai este folosită de anul trecut. Ultimii săi 120 de deținuți au fost transferați în alte centre de detenție, a declarat pentru AFP directorul acesteia, Leonid Parhomciuk.

Ministrul Justiției consideră fostele închisori de ”un mare interes pentru investitori”, pentru că ele au suprafețe mari echipate și ”gata să fie folosite”.

”Iar pentru vecini va fi mai bine să vadă altceva decât o închisoare”, apreciază ministrul.

Centrul penitenciar Irpin - cu o suprafață de opt hectare - este înconjurat de imobile cosnstruite recent, zone verzi și o cale ferată în apropiere.

La început era o închisoare sub cerul liber, înființată în 1944, ulterior acoperită.

Coronavirus: Albania scoate pe străzi armata pentru a impune restricțiile de circulație CITEȘTE ȘI Coronavirus: Albania scoate pe străzi armata pentru a impune restricțiile de circulație

Peste 51.000 de persoane sunt deținute în aproape 130 de închisori, în Ucraina, potrivit datelor oficiale. Majoritatea instalațiilor sunt foste structuri, într-o stare deplorabilă.

Kievul preconizează să folosească o parte a fondurilor obținute din vânzarea închisorilor pentru a construi închisori noi.

Una dintre cele mai celebre închisori din țară, centrul de detenție Lukianivska, construită la jumătatea secolului al XIX-lea în centrul Kievului, va fi, de asemenea, scoasă la vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
inchisori