Ucraina: Rusia a "uitat" 90.000 de soldați în apropierea graniței ucrainene, după exerciții militare

Ucraina: Rusia a "uitat" 90.000 de soldați în apropierea graniței ucrainene, după exerciții militare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2021

Rusia a lăsat 90.000 de soldați în apropierea graniței ucrainene, după exerciții militare recente, a afirmat Ministerul Apărării de la Kiev, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Forțele armate ruse au organizat recent o serie de exerciții de amploare, inclusiv cu trupe aeropurtate, a anunțat ministerul marți seara. După antrenament, unitățile Armatei 41 au rămas în urmă, la aproximativ 260 km (160 mile) de granița cu Ucraina, se arată într-un comunicat al instituției.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

”De remarcat că Federația Rusă a recurs periodic la practica transferului și acumulării de unități militare pentru a menține tensiunile în regiune și presiunea politică asupra statelor vecine”, a precizat ministerul.

În această primăvară, Moscova a alarmat Kievul și capitalele occidentale prin deplasare a peste 100.000 de soldați de-a lungul graniței cu Ucraina, dar ulterior le-a ordonat să se întoarcă la bază, scrie News.ro.

Ministerul ucrainean al Apărării a negat luni o informație din presă conform căreia Rusia își construiește trupe la graniță, declarând că nu a observat o creștere a forțelor sau a armamentului.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Site-ul Politico a relatat că fotografii luate luni prin satelit au confirmat informațiile recente că Rusia masează din ou trupe și armament în apropiere de granița cu Ucraina.

Imaginile din satelit furnizate de compania spațială americană Maxar Technologies au arătat aproximativ 1.000 de vehicule militare în apropierea orașului rusesc Ielnia, la aproximativ 250 km nord de granița cu Ucraina.

”Pe baza unei analize a imaginilor recente din satelit, echipamentele (care includ tancuri, transportoare blindate, artilerie autopropulsată și echipamente de sprijin asociate) probabil au început să sosească în zonă la sfârșitul lunii septembrie”, a afirmat Maxar într-un comentariu trimis prin e-mail.

Kremlinul a respins informația și miercuri a spus că Rusia menține o prezență militară pe propriul teritoriu acolo unde consideră că este necesar.

Relațiile dintre Kiev și Moscova s-au prăbușit din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina și a izbucnit un război între trupele ucrainene și forțele separatiste susținute de Rusia în estul Ucrainei, despre care Kievul spune că a ucis 14.000 de oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
soldati