UE va analiza o lege poloneză destinată împiedicării creșterii prețurilor la energie

UE va analiza o lege poloneză destinată împiedicării creșterii prețurilor la energie
scris 3 ian 2019

Comisia Europeană se așteaptă ca autoritățile poloneze să îi prezinte spre analiză o nouă lege destinată reducerii taxelor la electricitate, pentru a vedea dacă această lege respectă prevederile europene care interzic acordarea de ajutoare de stat ilegale către companii, a declarat joi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, transmite Reuters.

Camera inferioară a Parlamentului polonez a adoptat în data de 28 decembrie 2018 un act legislativ destinat reducerii taxelor la energia electrică, o măsură prin care partidul la putere, Partidul Lege și Justiție (PiS), vrea să evite o creștere a facturilor la energie înaintea alegerilor parlamentare din acest an, scrie Agerpres.

LG va folosi inteligența artificială în noua sa serie de televizoare inteligente CITEȘTE ȘI LG va folosi inteligența artificială în noua sa serie de televizoare inteligente

Companiile de utilități controlate de statul polonez au propus majorarea, în 2019, a facturilor la electricitate plătite de gospodării cu peste 30%, în ideea de a recupera o parte din veniturile pierdute ca urmare a creșterii cu 65% a prețurilor la electricitate pe piața angro și cu 400% a prețurilor la certificatele de emisii de gaze cu efect de seră.

"Un stat membru UE este obligat să notifice Comisia cu privire la acordarea de ajutoare de stat înainte ca aceste măsuri să intre în vigoare. Legislația UE stipulează că aceste măsuri trebuie comunicate Comisiei pentru a le putea analiza. Până acum nu am fost înștiințați de autoritățile poloneze, dar ne așteptăm să facă acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mina Andreeva.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
energie
polonia