Un consorțiu condus de BERD cumpără aproape jumătate din cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova

Un consorțiu condus de BERD cumpără aproape jumătate din cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 oct 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de două fonduri de private equity, a cumpărat un pachet de peste 41% din acțiunile Moldova Agroindbank, cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova. Prețul tranzacției se ridică la circa 23 de milioan de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BERD a cumpărat particupația la B.C. Moldova Agroindbank S.A (MAIB), alături de fondurile Invalda și Horizon Capital, de la Agenția Proprietății Publice din Republica Moldova, achiziția fiind făcută prin intermediul companiei HEIM Partners, deținută de cele trei cumpărători.

SUA impun noi sancțiuni Rusiei în domeniul militar și al informațiilor și unei unități militare chineze care a cumpărat avioane și rachete ruse; Moscova acuză Washingtonul că amenință ”stabilitatea mondială” CITEȘTE ȘI SUA impun noi sancțiuni Rusiei în domeniul militar și al informațiilor și unei unități militare chineze care a cumpărat avioane și rachete ruse; Moscova acuză Washingtonul că amenință ”stabilitatea mondială”

BERD este un investitor important în sectorul bancar din Republica Moldova și cel mai mare invstitor instituțional în economia moldovenească. Totodată, BERD, care este și acționar minoritar la Banca Transilvania, a sprijinit intrarea băncii românești în acționariatul Victoriabank, a treia instituție de credit de peste Prut. Banca Transilvania a cumpărat, anul acesta, 44,6% din acțiunile Victoriabank. Cumulat, BERD și Banca Transilvania dețin împreună 72,2% din Victoriabank.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
banca
agroindbank
republica moldova