Un cuplu rus a fost arestat pentru o conversație privată anti-război într-un restaurant

Un cuplu rus a fost arestat pentru o conversație privată anti-război într-un restaurant
scris 31 ian 2023

Un cuplu căsătorit din orașul Krasnodar, din sud-vestul Rusiei, a fost arestat pentru că a exprimat sentimente anti-război în timpul unei conversații private într-un restaurant, potrivit grupului de monitorizare independent rus OVD-Info, citat de CNN.

OVD-Info a declarat pentru CNN că Aleksey Ovchinnikov a fost condamnat la 15 zile de închisoare pentru huliganism mărunt, în timp ce soția sa, Olesya Ovchinnikova, a primit o amendă de 1.000 de ruble (14 dolari), scrie News.ro.

Economia zonei euro a crescut neașteptat în ultimul trimestru și pare că va evita o recesiune, chiar dacă cea mai mare economie europeană a scăzut CITEȘTE ȘI Economia zonei euro a crescut neașteptat în ultimul trimestru și pare că va evita o recesiune, chiar dacă cea mai mare economie europeană a scăzut

Olesya Ovchinnikova este, de asemenea, acuzată de discreditarea armatei ruse, potrivit informațiilor din presa locală 93.RU, care îl citează pe avocatul ei. CNN a solicitat un comentariu din partea avocatului cuplului. Restaurantul în care ar fi avut loc incidentul, "Na Drovoh", nu a dorit să comenteze pentru CNN.

Reprimarea sentimentelor anti-război: OVD-Info a declarat că cel puțin 61 de cazuri legate de exprimarea opiniilor anti-război au fost inițiate în Rusia în 2022 sub acuzația de justificare a terorismului pe internet, 26 dintre acestea ducând la condamnări până în prezent.

Într-un alt caz notabil, Olesya Krivtsova, în vârstă de 19 ani, a fost acuzată pentru postări pe rețelele de socializare despre care autoritățile spun că discreditează armata rusă și justifică terorismul. Ea a postat o poveste pe Instagram despre explozia de pe podul din Crimeea din octombrie, care a criticat, de asemenea, Rusia pentru invadarea Ucrainei, potrivit oficialilor ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
razboi