Un eurodeputat francez susține că serviciile secrete maghiare scurg informații către Rusia

Un eurodeputat francez susține că serviciile secrete maghiare scurg informații către Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Potrivit eurodeputatei franceze a Verzilor Gwendoline Delbos-Corfield, Ungaria reprezintă o amenințare specifică la adresa Uniunii Europene, relatează agenția de presă de stat maghiară MTI, citată de telex.hu

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Delbos-Corfield, care a participat marți la un eveniment intitulat „Orașe pentru statul de drept” la Primăria din Bruxelles, a declarat, în cadrul unei dezbateri, că este bine cunoscut faptul că serviciile secrete maghiare înregistrează scurgeri de informații către Rusia și că Ungaria se află în prima linie în ceea ce privește răspândirea de știri false, cenzurarea știrilor și generarea de teamă în rândul populației, arată G4Media.ro.

TABEL Ieftiniri repetate și ridicate ale motorinei: reduceri de peste 10 bani/l la OMV Petrom, Lukoil, MOL și Rompetrol CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri repetate și ridicate ale motorinei: reduceri de peste 10 bani/l la OMV Petrom, Lukoil, MOL și Rompetrol

„Trebuie să învățăm din cazul maghiar. Uniunea Europeană trebuie să învețe să se apere împotriva atacurilor din interior”, a declarat raportorul Parlamentului European pentru afaceri ungare.

Potrivit Euronews, Delbos-Corfield a declarat: „Aș dori să abordez situația geopolitică în cadrul căreia Ungaria reprezintă o amenințare specifică în prezent. Nu este vorba doar de lupte politice interne. Nu înțeleg de ce celelalte state membre din Consiliul European nu reacționează. Este o amenințare reală. De ce? În primul rând, pentru că există un loc, Budapesta, unde încă există influență rusă. Acest lucru, desigur, nu are nimic de-a face cu administrația orașului. Știm de ani de zile că agențiile guvernamentale și serviciile secrete fac scurgeri de informații către ruși.”

Europarlamentarul a vorbit și despre amploarea manipulării în Ungaria. „A fost nevoie de doar zece ani pentru a construi înșelăciunea, ceea ce mi se pare uimitor. Ultimele alegeri au fost construite de Fidesz pe două lucruri. Primul a fost că guvernul i-a făcut pe oameni să creadă că Uniunea Europeană va trimite tineri maghiari în războiul din Ucraina. Al doilea a fost o absurditate totală, potrivit căreia Uniunea Europeană se pregătea să schimbe sexul elevilor. Mi se pare incredibil că o astfel de informație incredibilă poate fi răspândită într-o țară și oamenii chiar o cred”, a declarat el.

Potrivit lui Delbos-Corfield, Uniunea Europeană a ajuns deja prea târziu pentru a reacționa și este de temut că acest proces nu mai poate fi inversat. Ea a spus că sarcina UE acum este mai degrabă să se asigure că acest proces „nu devine contagios și nu se răspândește în alte state membre”.

Gergely Karácsony, primarul Budapestei, a luat, de asemenea, cuvântul în cadrul evenimentului. El a declarat că, în prezent, Ungaria este departe de a îndeplini așteptările pe care Uniunea Europeană le așteaptă de la țările candidate. În opinia sa, instrumentele UE de protecție a statului de drept sunt slabe și se aplică lent, ceea ce, printre altele, a făcut posibilă crearea unui „regim hibrid” în cadrul Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
rusia
spionaj