Un tribunal din Moscova decide că rușii pot utiliza Facebook, Instagram respectând dispozițiile legale

Un tribunal din Moscova decide că rușii pot utiliza Facebook, Instagram respectând dispozițiile legale
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2022

Aceeași instanță din Moscova care săptămâna trecută a interzis Facebook și Instagram în Rusia declară acum că cetățenii ruși pot folosi platformele social media atât timp cât activitățile sunt legale, notează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 21 martie, Tribunalul Tverskoi a interzis platformele ca fiind organizații "extremiste" după o cerere a procurorului general.

Putin vrea să restricționeze prin decret accesul în Rusia al cetățenilor unor țări care comit acțuni ”inamicale” CITEȘTE ȘI Putin vrea să restricționeze prin decret accesul în Rusia al cetățenilor unor țări care comit acțuni ”inamicale”

Compania-mamă Meta a fost acuzată că nu a eliminat apelurile la violență împotriva trupelor ruse în Ucraina, scrie Agerpres.

Chiar înainte de interdicție, cele două platforme fuseseră blocate oficial pentru utilizatorii din Rusia, deși au rămas accesibile utilizând servicii VPN.

VPN-urile (Virtual Private Network - rețea virtuală privată n.r.) permit utilizatorilor de internet să evite cenzura guvernamentală pentru a accesa site-uri restricționate.

Având în vedere statutul lor juridic neclar, multe persoane care foloseau cele două rețele sociale pentru a câștiga bani s-au văzut afectate după interdicție.

Dar instanța a oferit luni un fel de clarificare, potrivit agenției oficiale ruse de presă TASS.

"Aceste măsuri de protecție judiciară nu limitează utilizarea de produse software ale Meta de către persoane fizice și juridice care nu participă la activități interzise de lege", se arată în decizia tribunalului, potrivit TASS.

Membri ai parlamentului rus au declarat recent că nu intenționează să adopte o interdicție generală a utilizării de VPN-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
facebook
instagram