Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa

Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Ministrul ungar de externe și al comerțului, Peter Szijjarto, a inaugurat un terminal feroviar intermodal la Fenyeslitke, în apropierea graniței cu Ucraina, a cărui construcție a costat 30 miliarde de forinți (73 milioane de euro), informează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luând cuvântul la ceremonia de inaugurare, Szijjarto a spus că terminalul va juca un "rol enorm" în facilitarea exporturilor de grâne din Ucraina spre rutele comerciale din Adriatica. Capacitatea de transbordare a terminalului va atinge 800 de tone de cereale pe oră, capacitatea anuală urmând să ajungă la 1 milion de containere, a precizat el.

Un consorțiu care include Aker și Trafigura a depus o ofertă de preluare a diviziei de explorare și producție a OMV. Oferta nu include Petrom CITEȘTE ȘI Un consorțiu care include Aker și Trafigura a depus o ofertă de preluare a diviziei de explorare și producție a OMV. Oferta nu include Petrom

Szijjarto a mai afirmat că terminalul intermodal feroviar, cel mai mare și mai modern din Europa, a fost finalizat în timp record și utilizând soluții digitale. Terminalul va permite încărcarea simultană, rapidă și în siguranță a patru trenuri cu lungimea de 740 metri, a adăugat ministrul ungar. Potrivit acestuia, în jur de 500 de persoane vor lucra la terminalul East-West Gate (EWG), scrie Agerpres.

Potrivit materialului de presă distribuit la eveniment, EWG va fi primul terminal intermodal bazat pe tehnologie verde și care folosește propria rețea 5G pentru comunicații interne și operarea dispozitivelor sale tehnologice. Instalația va fi alimentată cu energie verde, în acord cu strategia UE privind transportul feroviar și clima. Un parc solar de înaltă performanță și un sistem de pompare a căldurii vor furniza energie electrică, iar în zona terminalului vor fi utilizate numai echipamente de tracțiune și mașini electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
terminal feroviar