Ungaria - cel mai mare număr de emigranți care au părăsit țara din 2010 încoace

Ungaria - cel mai mare număr de emigranți care au părăsit țara din 2010 încoace
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Anul trecut, 33.700 de persoane au emigrat din Ungaria, cel mai mare număr de emigranți care au părăsit țara din 2010 încoace, a anunțat Oficiul de Statistică, care a publicat cea mai recentă serie de date anuale, relatează 444.hu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Datele anterioare anului 2010 nu sunt disponibile în baza de date a oficiului, arată G4Media.ro.

VIDEO Pe Cont Propriu – Radu Tănase, co-fondator Calif: 120.000 de euro am pierdut în primul an. Tăiam ceapa la început, curățam cartofi, stăteam lângă casieră CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu – Radu Tănase, co-fondator Calif: 120.000 de euro am pierdut în primul an. Tăiam ceapa la început, curățam cartofi, stăteam lângă casieră

Cei 33.700 de emigranți (numărul este rotunjit la sute, deoarece este încă preliminar) este un număr echivalent cu întreaga populație din orașul Mosonmagyaróvár.

În cei 14 ani care au trecut din 2010, un total de 324.179 de maghiari au emigrat din țară, ceea ce reprezintă mai mult decât populația combinată a orașelor Debrecen și Nyíregyháza.

Se pare că emigrarea din 2010 până la mijlocul deceniului a crescut brusc, iar apoi într-un ritm mai lent. În a doua jumătate a deceniului trecut, aceasta a scăzut în mod constant, atractivitatea Regatului Unit ca țară de destinație scăzând în special – evident, în legătură cu ieșirea țării din Uniunea Europeană. Nu a fost deloc o coincidență faptul că în 2020, anul Brexitului, emigrația maghiară a atins cel mai scăzut punct.

În ultimii patru ani, numărul de persoane care părăsesc țara a început să crească din nou. Austria a devenit cea mai populară țară în fiecare an începând cu 2019, anul trecut mutându-se acolo mai multe persoane decât au părăsit țara cu zece ani înainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
emigranți