Ungaria majorează pensiile cu 15%

Ungaria majorează pensiile cu 15%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2022

Premierul Viktor Orbán a anunțat că pensiile vor fi majorate cu 15 la sută de la 1 ianuarie, relatează Hungary Today.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, premierul Ungariei a spus că sancțiunile de la Bruxelles împotriva Rusiei au dus la o criză energetică în toată Europa, care îi afectează și pe maghiari, scrie Adevarul.

Decizie istorică: Ungaria devine primul stat din UE care este sancționat financiar pentru corupție sistemică CITEȘTE ȘI Decizie istorică: Ungaria devine primul stat din UE care este sancționat financiar pentru corupție sistemică

„Noi, ungurii, protejăm familiile prin prețuri plafonate și prin reducerea costurilor cu utilitățile”, a spus Orbán.

Oficialul a adăugat: „În timp ce ne protejăm, nu trebuie să uităm de marile obiective ale țării, care depășesc vremurile dificile. Unul dintre obiectivele noastre mari este să ne asigurăm că pensionarii trăiesc în demnitate și păstrează valoarea pensiilor lor. Am atins acest obiectiv în fiecare an din 2010. Acum că majorăm pensiile cu 15 la sută de la 1 ianuarie, așa va fi și în 2023”, a subliniat premierul.

La scurt timp după anunț, ministrul Finanțelor Mihály Varga, a declarat că bugetul va oferi lunar 473 de miliarde HUF (1,1 miliarde EUR) necesari pentru plata pensiilor majorate. El a adăugat că plățile de pensie de anul viitor, inclusiv cea de-a 13-a lună de pensie, se vor ridica la 6.150 de miliarde de forinți (14,9 miliarde de euro)

Guvernul maghiar a majorat pensiile de mai multe ori anul acesta, reintroducând totodată pensia pe a 13-a lună și, ca și anul trecut, vârstnicii au primit și un bonus substanțial de pensie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
pensie