Ungaria s-a opus prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei cu 12 luni

Ungaria s-a opus prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei cu 12 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2022

Ungaria a respins un apel din partea Lituaniei de a prelungi cu 12 luni sancțiunile existente ale UE împotriva Rusiei, ceea ce i-a determinat pe liderii UE să rămână la propunerea de prelungire a lor cu șase luni, au declarat trei surse diplomatice citate de Politico.eu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ungaria a susținut că prelungirea pe o perioadă mai lungă a sancțiunilor ar trebui să fie mai bine gândită, scrie News.ro.

FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu CITEȘTE ȘI FOTO Mohammad Murad, operațiune rară - Pregătește vânzarea unui nou hotel, doar al doilea din ultimul deceniu

Și Comisia Europeană se pronunțase anterior în favoarea prelungirii cu 12 luni, subliniind că aceasta ar trimite un semnal puternic Moscovei cu privire la fermitatea UE.

Și alte țări au sprijinit ideea.

Unii membri ai UE, precum Italia, nu s-au opus prelungirii cu 12 luni, dar au susținut că asta ar însemna să se recunoască faptul că Europa va fi în continuare împotmolită în războiul cu Rusia.

În cele din urmă, compromisul a fost de șase luni, dar, potrivit unuia dintre diplomați, va fi în continuare solicitat un aviz juridic pentru o prelungire cu 12 luni.

Ambasadorii UE au convenit joi seara și asupra celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, au declarat pentru Politico.eu cinci diplomați europeni. Pachetul fusese blocat în ultimele două zile din cauza unei discuții privind exporturile de îngrășăminte ale Rusiei. În timp ce vest-europenii solicitau o relaxare a restricțiilor asupra acestor exporturi, pentru a face față crizei alimentare mondiale, un grup de țări estice, condus de Polonia, s-a opus oricărei marje de manevră mai mari acordate Rusiei.

Dacă nimeni nu obiectează până vineri la prânz, sancțiunile vor fi apoi adoptate în mod oficial de liderii UE în Consiliul European.

Și în timp ce ambasadorii UE puneau la punct detaliile celui de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, au primit un mesaj din partea ministrului ucrainean de externe Dmitro Kuleba: Nu ușurați sancțiunile existente! "Încercările de a permite oligarhilor și companiilor rusești să obțină derogări de la sancțiunile UE deja impuse dau o lovitură întregului regim de sancțiuni, subminează sprijinul pentru Ucraina și efortul nostru comun de a opri mașina de război a lui Putin", a scris acesta pe Twitter. "Ne opunem cu fermitate și mulțumim membrilor UE care fac la fel", a spus Kuleba.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
rusia
sanctiuni