Ungaria solicită CE lansarea procedurii de infringement împotriva Austriei pentru legea privind alocațiile pentru copii

Ungaria solicită CE lansarea procedurii de infringement împotriva Austriei pentru legea privind alocațiile pentru copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2019

Guvernul ungar i-a cerut luni comisarului european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen, să inițieze împotriva Austriei o procedură de infringement după ce guvernul austriac a decis ca alocațiile acordate copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinții lor în Austria să fie ajustate în funcție de costul vieții din țările lor de origine, relatează agenția MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă executivul comunitar se va pronunța împotriva deschiderii unei asemenea proceduri de infringement, atunci Ungaria se va adresa Curții de Justiție a UE (CJUE), a declarat secretarul de stat ungar Pal Volner. Pentru Ungaria, interesele lucrătorilor ungari sunt pe primul plan, iar guvernul de la Budapesta va face tot ce-i stă în putință pentru ca drepturile lor în străinătate să nu fie încălcate, a adăugat el, potrivit Agerpres.

ULTIMA ORĂ Măsură-bombă pregătită de ANPC: Amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru orice încălcare a normelor de protecție a consumatorilor. Firmele vor putea fi închise CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Măsură-bombă pregătită de ANPC: Amenzi de până la 5% din cifra de afaceri pentru orice încălcare a normelor de protecție a consumatorilor. Firmele vor putea fi închise

Legea austriacă privind ajustarea acestor alocații a intrat în vigoare la 1 ianuarie. Conform normelor aplicate anterior acestei date, alocațiile acordate de sistemul austriac de ajutoare sociale puteau ajunge la suma de 233 de euro pe lună pentru un copil, sumă pe care guvernul de la Viena o consideră disproporționată în raport cu nivelul prețurilor și al salariilor din unele țări vecine.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
austria
alocatii copii