Ungaria spune "stop" șoferilor străini: vinde benzină și motorină la preț redus doar maghiarilor

Ungaria spune "stop" șoferilor străini: vinde benzină și motorină la preț redus doar maghiarilor
scris 27 mai 2022

Numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra combustibili la prețurile plafonate de guvern, începând de vineri, în timp ce automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la prețurile pieței, a declarat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.

În condițiile în care prețurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziționării de combustibili în zona de graniță, astfel încât acest turism a devenit o amenințare la adresa securității aprovizionării, susține Gergely Gulyas citat de Agerpres.

Confruntată cu aprecierea puternică a rublei, banca centrală a Rusiei reduce dobânda cheie pentru a treia oară în mai puțin de o lună CITEȘTE ȘI Confruntată cu aprecierea puternică a rublei, banca centrală a Rusiei reduce dobânda cheie pentru a treia oară în mai puțin de o lună

"Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să mențină prețul la benzină la 480 de forinți (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părți din Europa este de 700-900 de forinți", a spus Gergely Gulyas.

Pentru a preveni un astfel de "abuz", numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinți litrul în Ungaria. Ceilalți vor trebui să plătească prețul pieței, a subliniat Gergely Gulyas.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
benzina