Uniunea Europeană consideră insuficientă ridicarea stării de urgență în Turcia

Uniunea Europeană consideră insuficientă ridicarea stării de urgență în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2018

Uniunea Europeană (UE) consideră ridicarea stării de urgență în Turcia, joi, ”un pas în direcția bună”, însă o consideră insuficientă, din cauza puterilor extraordinare acordate autorităților și menținerii mai multor elemente care restrâng libertăți, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Sfârșitul stării de urgență aflate în vigoare în Turcia de la tentativa de lovitură de stat din 2016 este un pas în direcția bună”, a apreciat o purtătoare de cuvânt a șefei diplomației europene Federica Mogherini, potrivit News.ro.

”În același timp, noi credem că adoptarea unor noi propuneri legislative care acordă puteri extraordinare autorităților și menținerea mai multor elemente restrictive din starea de urgență vor atenua orice efect pozitiv al ridicării stării de urgență”, subliniază ea.

Rusia și-a lichidat majoritatea deținerilor de titluri ale Trezoreriei SUA, pe fondul amplificării riscurilor legate de războaiele comerciale CITEȘTE ȘI Rusia și-a lichidat majoritatea deținerilor de titluri ale Trezoreriei SUA, pe fondul amplificării riscurilor legate de războaiele comerciale

”Noi ne așteptăm ca Turcia să inverseze toate măsurile care continuă să aibă un impact negativ asupra statului de drept, independenței puterii judiciare și libertăților fundamentale, aflate în centrul oricărui stat democratic”, a insistat purtătoarea de cuvânt.

Starea de urgență instaurată în Turcia după puciul eșuat din iulie 2016, care le-a permis autorităților să efectueze vaste epurări, a expirat în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat agenția turcă de presă de stat Anadolu.

Starea de urgență, introdusă la câteva zile după tentativa de lovitură de stat, în noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, a fost ridicată joi, la ora locală 1.00 (și ora României).

Aproape 80.000 de persoane au fost încarcerate, iar alte peste 150.000 au fost destituite sau suspendate în cursul celor doi ai acestui regim excepțional.

TRUMP ÎI CERE LUI ERDOGAN ELIBERAREA PASTORULUI BRUNSON

Pe de altă parte, președintele american Donald Trump  i-a cerut omologului său turc Recep Tayyip Erdogan eliberarea pastorului american Andrew Brunson, judecat de ”terorism” în Turcia, după ce un tribunal a dispus menținerea acestuia în detenție.

”Este o rușine că Turcia nu vrea să elibereze un pastor american respectat, Andrew Brunson. E prea mult timp de când e ținut ostatic. Recep Tayyip Erdogan ar trebui să facă ceva pentru eliberarea acestui minunat soț și tată de familie creștin”, a scris pe Twitter locatarul Casei Albe.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
turcia