UPDATE Statele Unite sancționează familiile Putin și Lavrov

UPDATE Statele Unite sancționează familiile Putin și Lavrov
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2022

UPDATE Ora 20.54 Statele Unite au anunțat miercuri noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca reacție la invazia din Ucraina, vizându-i direct pe membri de familie ai președintelui rus Vladimir Putin și ministrului de externe Serghei Lavrov, transmit AFP și dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Albă a comunicat că sancțiunile sunt îndreptate și împotriva celei mai mari instituții financiare ruse, Sberbank, și a celei mai mari bănci private din Rusia, Alfa Bank. Sunt blocate toate activele acestora legate de sistemul financiar american și li se interzice cetățenilor SUA să facă afaceri cu aceste bănci, arată Agerpres.

Printre persoanele fizice cărora li s-au blocat activele din Statele Unite și li s-a interzis accesul la băncile americane sunt fiicele adulte ale lui Putin, numite de presa rusă Maria Voronțova și Katerina Tihonova; soția și fiica ministrului de externe Lavrov; membri ai Consiliului de Securitate al Rusiei, printre care fostul președinte și premier Dmitri Medvedev, și actualul prim-ministru al guvernului de la Moscova, Mihail Mișustin.

"Aceste persoane s-au îmbogățit pe seama poporului rus. Unele dintre ele sunt răspunzătoare de asigurarea sprijinului necesar pentru războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Această acțiune le izolează de sistemul financiar al SUA și blochează orice active pe care le dețin în Statele Unite", arată comunicatul președinției americane.

Un înalt oficial american a explicat agenției France Presse, sub rezerva anonimatului, că Washingtonul urmărește crearea unui "cerc vicios" prin acumularea de sancțiuni după ce Rusia a invadat Ucraina. "Privăm (Rusia - n. red.) de capitaluri, de tehnologie, de talente, iar pachetul de măsuri pe care le luăm creează o spirală care se accelerează pe măsură ce Putin continuă escaladarea" militară, a arătat sursa respectivă.

Știrea inițială

Statele Unite ar putea impune sancțiuni copiilor adulți ai președintelui rus Vladimir Putin încă de miercuri, potrivit unui oficial occidental familiarizat cu planurile, relatează CNN.

Putin are două fiice cu cu fosta sa soție Liudmila, pe Maria și Ekaterina, născute în 1985 și 1986, scrie News.ro.

VIDEO SUA confiscă un mega iaht andocat în Spania și deținut de oligarhul rus Viktor Vekselberg CITEȘTE ȘI VIDEO SUA confiscă un mega iaht andocat în Spania și deținut de oligarhul rus Viktor Vekselberg

Casa Albă a declarat că cea mai nouă tranșă de sancțiuni va fi aplicată împreună cu aliații europeni.

Administrația Biden urmărește, de asemenea, o extindere a sancțiunilor împotriva Sberbank – cea mai mare instituție financiară a Rusiei – și Alfa Bank – un alt mare creditor – a spus oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni
rusia
vladimir putin