Vicepreședintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a decedat brusc

Vicepreședintele celei mai mari bănci de stat din Rusia a decedat brusc
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Vicepreședintele Sberbank, cea mai mare bancă de stat din Rusia, a încetat brusc din viață luni, informațiile oficiale sugerând că Nikolai Vasev, care avea 42 de ani, a murit în urma unui atac de cord.

Urmărește-ne și pe Google News

Nikolai Vasev a fost în ultimii ani responsabil pentru clienții privați și sectorul imobiliar, iar în decembrie 2022 a fost numit vicepreședinte, la aproape un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Sberbank a anunțat decesul acestuia într-un comunicat de presă, relatează Agerpres.

Dispariția iernii afectează producția de măsline în Grecia CITEȘTE ȘI Dispariția iernii afectează producția de măsline în Grecia

UE a impus și Sberbank sancțiuni stricte în vara lui 2022, ca răspuns la invazie. Sub presiunea sancțiunilor occidentale, băncile ruse au raportat scăderi ale profiturilor de peste 90%, în 2022, în primul an de război.

Mai mulți politicieni ruși, precum și lideri în sectorul industrial și al finanțelor, au murit în urma unor presupuse atacuri de cord ori sinucideri, de la debutul războiului. Între aceștia s-au numărat fostul director adjunct al Gazprombank, care s-ar fi sinucis împreună cu membri ai familiei în apartamentul lor din Moscova la circa două luni de la începutul invaziei. Vecinii săi și-au exprimat îndoiala față de versiunea oficială a acestor decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
banca