Moscova și Ankara urmează să ajungă la un acord privind crearea unui hub de gaze naturale în Turcia în viitorul apropiat

Moscova și Ankara urmează să ajungă la un acord privind crearea unui hub de gaze naturale în Turcia în viitorul apropiat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Moscova și Ankara urmează să ajungă la un acord privind crearea unui hub de gaze naturale în Turcia în viitorul apropiat, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

El a spus că grupul rus Gazprom din Rusia și grupul Botas din Turcia cooperează strâns și au discutat foaia de parcurs a proiectului, scrie News.ro.

DOCUMENT Fiscul britanic închide AIK Energy, fosta vedetă a pieței românești de gaze și energie. Procese de insolvență și în România CITEȘTE ȘI DOCUMENT Fiscul britanic închide AIK Energy, fosta vedetă a pieței românești de gaze și energie. Procese de insolvență și în România

”Sunt sigur că se vor ajunge la acorduri privind implementarea practică a acestui proiect în viitorul apropiat”, a declarat Novak într-un interviu acordat canalului TV Rossiya 24.

Rusia a propus anul trecut înființarea unui hub de gaze în Turcia pentru a înlocui vânzările pierdute către Europa, mizând dorința de multă vreme a Ankarei de a funcționa ca o platformă comercială pentru țările lipsite de energie.

Discuțiile nu au avansat prea mult, întrucât Turcia a suferit cutremure devastatoare în februarie și s-au concentrat pe alegerile din mai.

Dezacordurile cu privire la cine ar trebui să fie responsabil de acest hub au întârziat, de asemenea, negocierile, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu proiectul.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia
turcia