VIDEO A 11-a zi de incendii în Grecia. O femeie din Afganistan, arestată într-un parc

VIDEO A 11-a zi de incendii în Grecia. O femeie din Afganistan, arestată într-un parc
scris 7 aug 2021

Incendii violente continuă în Grecia sâmbătă, pentru a 11 zi consecutiv, după ce au provocat moartea a două persoane vineri și au cauzat evacuări masive, scrie AFP.

Cel puțin 1.450 de pompieri greci, ajutați de colegi din alte țări, continuă lupta cu cinci focare majore în nordul Atenei, pe insula Evia, la 200 de kilometri est de capitală, și trei incendii în Peloponez, la vest, informează News.ro.

În nordul Atenei, incendiile violente continuă să avanseze către est și lacul Marathon, cea mai mare rezervă de apă a capitalei, după ce a provocat evacarea a zeci de localități. Fumul gros și mirosul înțepător s-au răspândit din nou peste Atena, noaptea, în timp ce vânturi intense sunt anunțate ziua.

Războiul șezlongurilor în Mamaia CITEȘTE ȘI Războiul șezlongurilor în Mamaia

Autostrada care leagă Atena de nordul țării rămâne închisă din precauție, în timp ce taberele de migranți din apropiere au fost evacuate.

Poliția a făcut două arestări vineri după-amiază, potrivit agenției grecești de presă ANA.

Un grec în vârstă de 43 de ani a fost acuzat de incendiere voluntară, după ce a fost arestat în Krioneri, unde focul a ars vineri case și fabrici, potrivit aceleiași surse.

FOTO Precizări MAI despre cartea de identitate electronică: Poate suferi modificări în special în privința mențiunii ”Gen” CITEȘTE ȘI FOTO Precizări MAI despre cartea de identitate electronică: Poate suferi modificări în special în privința mențiunii ”Gen”

O femeie din Afganistan a fost arestată într-un parc din Atena, în contextul în care autoritățile au interzis ieșirile în parcuri și păduri din cauza "periculului extrem de incendii". Femeia avea la ea două brichete, benzină și material imflamabile, potrivit ANA.

Pe insula Evia, mai mult de 1.300 de persoane au fost evacuate cu bărci, noaptea, din satul Limni, înconjurat de flăcări. Mai mult de alți 20 au fost evacuați sâmbătă dimineață de pe plaja Rovies, tot pe această mare insulă din estul țării, potrivit mass-media grecești.

Autoritățile locale au cerut mai mult sprijin aerian pentru a lupta eficient contra incendiului puternic de pe Evia.

Sâmbătă dimineață, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a promis o reîmpădurire rapidă a zonelor afectate de incendii. "Când această vară de coșmar se va încheia, vom repara toate pagubele de când va fi posibil", a spus el la Atena jurnaliștilor, promțând că "zonele arse vor fi prioritare pentru reîmpădurire".

Ministrul Mediului, pregătind noua taxă auto: Dacă cineva merge cu o mașină de 20.000 de euro veche de 15 ani și și-ar permite o mașină mai puțin poluantă, dar de altă clasă și de alt nivel, acolo soluția este impozitarea, descurajarea CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului, pregătind noua taxă auto: Dacă cineva merge cu o mașină de 20.000 de euro veche de 15 ani și și-ar permite o mașină mai puțin poluantă, dar de altă clasă și de alt nivel, acolo soluția este impozitarea, descurajarea

În regiunea Peloponez de asemenea, sute de hectare erau în flăcări la est de situl arheologic Olympia și în regiunile Mani și Messinia.

Mai mult de 5.000 de locuitori și turiști au fost nevoiți să fugă de focarele din Mani, unde primarul Eleni Drakoulakou a estimat că 50% din suprafața acestei regiuni muntoase este arsă la est.

Edilul a denunțat la ERT TV absența bombardierelor de apă în primele ore critice ale incendiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendii
pompieri