VIDEO Casa secretă a lui Putin de la granița cu Finlanda, dezvăluită de o dronă

VIDEO Casa secretă a lui Putin de la granița cu Finlanda, dezvăluită de o dronă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

Vladimir Putin ar fi construit o proprietate extinsă, cu bideuri care costă 8.000 de lire sterline (peste 10.000 de dolari) fiecare, cu o cascadă, precum și cu un cadru pentru un sistem de apărare aeriană, iar aceasta se află la mai puțin de 30 de kilometri de granița Rusiei cu Finlanda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Complexul secret este ascuns adânc în pădurile din regiunea nordică Karelia, potrivit Dossier Center, o organizație de investigații rusească care urmărește diverse persoane asociate cu Kremlinul, scrie The Telegraph.

OFICIAL Contract semnat, Ungaria atrage o nouă investiție gigant CITEȘTE ȘI OFICIAL Contract semnat, Ungaria atrage o nouă investiție gigant

Detaliile și imaginile aeriene divulgate ale domeniului, situat pe malul golfului Majalahti din lacul Ladoga, au dezvăluit că acesta este protejat non-stop, cu garduri de sârmă ghimpată, cu ofițeri de informații și cu drone de bruiaj, arată G4Media.

În aprilie anul trecut, Rusia a amenințat că va lua „contramăsuri” împotriva Finlandei, după ce aceasta a depus cererea de aderare la NATO.

Domeniul găzduiește trei proprietăți cunoscute sub numele de Grajdul, Cabana Pescarului și Casa Grădinii.

OFICIAL - Top. Cele mai bune hoteluri din Bulgaria CITEȘTE ȘI OFICIAL - Top. Cele mai bune hoteluri din Bulgaria

Detaliile scurse anterior au sugerat că proprietățile extravagante sunt decorate cu bideuri scumpe, dușuri care costă 3.500 de lire sterline bucata și o podea din marmură italiană Fior di Bosco în valoare de 85.000 de lire sterline.

Potrivit rezidenților, se crede că Putin se deplasează la proprietate cel puțin o dată pe an.

„Nu există nicio îndoială că președintele se relaxează aici”, a declarat un reporter pentru Dossier Centres într-un reportaj video.

„În timpul vizitelor sale, securitatea locală este înlocuită de angajați ai FSO [Serviciul Federal de Gardă], intrările sunt blocate, iar insulele vecine sunt sigilate”.

Un tronson important de autostradă urmează să fie finalizat în Ungaria CITEȘTE ȘI Un tronson important de autostradă urmează să fie finalizat în Ungaria

Cele trei case se mândresc cu două heliporturi, mai multe debarcadere, o fermă de păstrăvi și o turmă de vaci pentru „producția de carne de vită marmorată”.

De asemenea, terenul adăpostește o fabrică dotată cu echipamente de fabricare a berii austriece în valoare de aproape 300.000 de lire sterline, capabilă să producă 82 de halbe de bere pe zi, și o sală de ceai la etajul al doilea, cu vedere spre Lacul Ladoga.

Imaginile filmate cu drona publicate împreună cu raportul par să arate o cascadă, despre care Centrul de Dosare susține că a fost „furată” din Parcul Național Ladoga Skerries, care se află în interiorul domeniului.

Nu este clar cum au reușit jurnaliștii publicației să evite paza pentru a avea acces la teren. În mod normal, acesta este accesibil doar cu barca sau cu avionul.

Confruntat cu îmbătrânirea populației, guvernul grec majorează prima pentru naștere CITEȘTE ȘI Confruntat cu îmbătrânirea populației, guvernul grec majorează prima pentru naștere

În partea din spate a proprietății principale se află un mare dig ridicat, care ar putea fi folosit pentru amplasarea unui sistem de apărare aeriană.

Urme de vehicule au început să apară pe amplasament la scurt timp după ce a fost construit în urmă cu doi ani, ceea ce contribuie și mai mult la sugestia că acolo ar putea fi amplasate sisteme de rachete sol-aer.

Se știe că reședințele lui Putin din întreaga Rusie sunt protejate de sisteme de apărare aeriană ori de câte ori acesta le vizitează.

Proprietatea din Karelia a fost finanțată prin intermediul unor companii legate de asociații președintelui rus și de oligarhi favorabili Kremlinului, susține Dossier Center.

Acesta a precizat că proprietarul a fost listat ca fiind Iuri Kovalciuc , președintele Bank Rossiya, descris de trezoreria americană drept „bancherul personal” al lui Putin.

Premierul Denkov recunoaște că Bulgaria ar putea rata și data revizuită de intrare în zona euro CITEȘTE ȘI Premierul Denkov recunoaște că Bulgaria ar putea rata și data revizuită de intrare în zona euro

Se spune că acesta conduce o rețea care se ocupă de „activitățile de agrement ale președintelui și de toate bunurile sale imobiliare”.

Un hotel din apropiere este deținut de Iuri Kovalciuc, în timp ce o reședință învecinată este deținută de Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea, sancționat de Occident.

Construcția pe domeniul de circa 400 de hectare (4km pătrați), adcică de aproximativ de două ori mai mare decât statul  Monaco, a început în urmă cu mai bine de 10 ani.

Putin are foarte puține bunuri declarate pe numele său. Acestea includ un mic apartament în Sankt Petersburg, două mașini din epoca sovietică din anii 1950, o remorcă și un mic garaj, alături de salariul său prezidențial de aproximativ 110.000 de lire sterline (circa 130 de mii de euro) pe an.

Aeroportul Internațional Chișinău a trecut la abrevierea în limba română, renunțându-se la cea moștenită din epoca sovietică CITEȘTE ȘI Aeroportul Internațional Chișinău a trecut la abrevierea în limba română, renunțându-se la cea moștenită din epoca sovietică

După apariția anchetei Dossier Center, șeful campaniei prezidențiale a lui Putin a declarat marți că cea mai mare parte a economiilor liderului rus este formată din salariul său anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
casa