VIDEO Complex rezidențial de lux din Sardinia, aparținând oligarhului Petr Aven, un apropiat al lui Putin, a fost pus sub sechestru

VIDEO Complex rezidențial de lux din Sardinia, aparținând oligarhului Petr Aven, un apropiat al lui Putin, a fost pus sub sechestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Garda financiară italiană (Guardia di Finanza) a pus sub sechestru un complex rezidențial din insula Sardinia, aflat în proprietatea fostului ministru și bancher rus Petr Olegovich Aven, inclus pe lista oligarhilor sancționați de Uniunea Europeană (UE) după invazia Ucrainei de către Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În baza sancțiunilor ce prevăd înghețarea bunurilor oligarhilor ruși, Italia a pus sub sechestru acest complex rezidențial situat în localitatea Punta Sardegna, la nord de Porto Cervo, din care oligarhul rus deține o treime, în valoare de aproape 4 milioane de euro, potrivit mediilor locale, relatează Agerpres.

Șeful BMW Group - majorare de salariu cu aproape 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Șeful BMW Group - majorare de salariu cu aproape 10 milioane euro

Olegovich Aven, în vârstă de 67 de ani și care a demisionat recent din postul de director la Alfa Bank, prima bancă comercială din Rusia, a fost ministrul al relațiilor economice internaționale în mandatul președintelui Boris Elțin și, potrivit revistei Forbes, are o avere de peste 5 miliarde de dolari și ocupă locul 529 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Oligarhul este considerat unul dintre cei 50 de miliardari ruși care se reunesc în mod regulat la Kremlin cu Vladimir Putin, fiind considerat de UE unul dintre principalii exponenți ai petițiilor președintelui Rusiei.

Aven, care a criticat sancțiunile, a părăsit conducerea Alfa Bank precum și cea a grupului de investiții LetterOne, cu sediul la Luxemburg, pe care l-a creat împreună cu un alt magnat rus, Mihail Fridman, unul dintre cei mai activi din Marea Britanie.

Vila lui Aven din complexul Porto Rafael se numără printre primele construite în zona Punta Sardegna.

Miliardarul este cunoscut pentru tragedia prin care a trecut în 2015, când soția sa Elena, 57 ani, a suferit un infarct în timp ce înota spre reședința, după ce îi salutase pe marinarii de pe iahtul său.

În contextul informațiilor despre sancțiunile impuse unor foști bancheri ruși, Alpha Bank Romania subliniază, într-o precizare transmisă miercuri Agerpres, că nu are nicio legătură și niciun fel de relație cu Alfa-Bank Rusia și nici cu vreun alt grup financiar-bancar prezent în Rusia, Belarus sau Ucraina. Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
sardinia
petr aven