VIDEO Finlanda a început să ridice un gard metalic la frontiera cu Rusia

VIDEO Finlanda a început să ridice un gard metalic la frontiera cu Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Finlanda a început construcția unei noi bariere - cu o lungime de 200 de kilometri - de-a lungul unei părți a frontierei cu Rusia, o lucrare pe care a decis-o după invazia rusă a Ucrainei, anunță grănicerii finlandezi, în contextul în care frontiera finlandeză este securizată în prezent cu bariere de lemn, menite să împiedice deplasarea vitelor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba despre un proiect-pilot, situat la trei kilometri de orașul Imatra, în sud-estul Finlandei, scrie News.ro.

DECIZIE Apare și în România pensia personală paneuropeană, opțiune pentru cei care vor să își crească rezerva de bani la pensionare CITEȘTE ȘI DECIZIE Apare și în România pensia personală paneuropeană, opțiune pentru cei care vor să își crească rezerva de bani la pensionare

Șantierul a fost deschis marți, ”prin tăieri de pădure și va continua pentru a permite construirea unui drum și instalarea unei bariere”, anunță în comunicat grănicerii.

Construirea a 70 de kilometri suplimentari este prevăzută în perioada 2023-2025, în sud-estul țării, în partea cea mai densă a frontierei sale de 1.340 de kilometri cu Rusia.

În total, Finlanda preconizează să ridice 200 de kilometri de barieră, un șantier vast, estimat la 380 de milioane de euro.

Barierele metalice, cu înălțimea de trei metri, urmează să fie acoperite cu sârmă ghimpată, iar în locuri considerate sensibile urmează să fie instalate camere cu vedere pe timp de noapte, lămpi și difuzoare.

Ultima fază a lucrărilor urmează să fie finalizată în 2026.

Finlanda, un stat candidat la aderarea la NATO, se teme că Rusia ar putea folosi migranți pentru a exercita presiuni și și-a modificat în iulie legea grănicerilor în vederea facilitării unor bariere mai solide.

Frontierele finlandeze sunt securizate în prezent cu bariere ușoare de lemn, concepute să împiedice deplasarea vitelor.

Estonia, Letonia și Polonia și-au sporit sau prevîd să-și sporească securitatea frontierelor cu Rusia.

În septembrie, rușii au venit în valuri în Finlanda, după anunțul președintelui rus Vladimir Putin cu privire la mobilizarea unor rezerviști, cu scopul de a lupta în Ucraina.

Helsinki a restrâns ulterior intrarea cetîțenilor ruși pe teritoriul finlandez.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
gard
finlanda