VIDEO Imagini rare - Putin a mers cu „valiza nucleară” în China

VIDEO Imagini rare - Putin a mers cu „valiza nucleară” în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Președintele rus Vladimir Putin a fost filmat astăzi în China în timp ce era însoțit de ofițeri care îi cărau așa-numita „valiză nucleară”, care poate fi folosită pentru a lansa un atac nuclear, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing, Putin a fost filmat îndreptându-se spre o altă întâlnire, înconjurat de agenți de securitate, în urma lui mergând doi ofițeri de marină ruși, fiecare ducând câte o servietă, scrie Hotnews.ro.

LEGE Prioritate la case de marcat și ghișee, precum și parcări rezervate pentru anumite persoane CITEȘTE ȘI LEGE Prioritate la case de marcat și ghișee, precum și parcări rezervate pentru anumite persoane

Servieta nucleară a Rusiei este purtată în mod tradițional de un ofițer de marină. Cunoscută sub numele de „Ceghet” (după Muntele Ceghet din Munții Caucaz), servieta se află în permanență cu liderul rus, dar este rareori filmată.

„Există anumite valize fără care nicio călătorie a lui Putin nu este completă”, au declarat corespondenți ai agenției de presă RIA Novosti, acreditați la Kremlin, într-un mesaj pe canalul de Telegram care însoțeau imaginile respective.

Într-o altă înregistrare video, Putin iese de la o întâlnire la Beijing cu ofițerii de marină filmați din nou în urma lui, președintele rus zâmbind în timp ce coboară niște scări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
valiza nucleară