VIDEO Incendiile se dezlănțuie din nou în Grecia. Pompierii români "eroi" intervin

VIDEO Incendiile se dezlănțuie din nou în Grecia. Pompierii români "eroi" intervin
scris 4 iul 2022

Un mare incendiu de vegetație a scăpat de sub control în Schimatari, la nord de Atena, luni, iar autoritățile au fost nevoite să dispună evacuarea unui oraș de coastă din apropiere ca măsură de precauție, relatează Reuters. Pompierii români care au fost pre-poziționați de pe 2 iunie în Grecia participă, alături de salvatorii eleni, la stingerea incendiului.

VEZI AICI ȘI VIDEO Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia - înaintați în grad

Oficialii i-au îndemnat pe locuitori să părăsească orașul Dilesi și au oprit un serviciu de tren local, deoarece peste 100 de pompieri, sprijiniți de patru avioane și două elicoptere, s-au luptat cu incendiul.

Cârciumile tradiționale din satele din Cehia sunt în pericol de închidere CITEȘTE ȘI Cârciumile tradiționale din satele din Cehia sunt în pericol de închidere

„28 de pompieri români, 3 mașini de stingere incendii de pădure și 1 cisternă de mare capacitate intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului care afectează o suprafață considerabilă de vegetație uscată”, informează, luni după amiază, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, potrivit News.ro.

Autospeciala pompierilor români poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare.

Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Primul contingent de pompieri români, format din 28 de ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a plecat, săptămâna trecută, joi, spre Grecia, unde participă la un program pilot de pre-poziționare, în vederea stingerii incendiilor de pădure, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc. Contingentul este condus de prim-adjunctul inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor), colonel Csilik Alexandru Adrian, aflat în cea de-a doua misiune de conducere a operațiunilor desfășurate de pompierii români în Grecia.

Președintele Belarusului a amenințat să \ CITEȘTE ȘI Președintele Belarusului a amenințat să "țintească capitale" din Occident

Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat aproximativ 300.000 de acri de pădure și tufăriș, în vreme ce Grecia a suferit cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani, pompierii români fiind atunci foarte apreciați.

VIDEO TVR

 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
pompieri