VIDEO La Moscova, un patinoar, transformat în spital pentru bolnavii de COVID-19

VIDEO La Moscova, un patinoar, transformat în spital pentru bolnavii de COVID-19
scris 16 nov 2020

Rusia a raportat luni un record de 22.778 de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care autoritățile încearcă să reducă presiunea asupra sistemului medical, transformând chiar un patinoar din Moscova într-un spital temporar pentru bolnavii de COVID-19, informează Reuters.

Pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, autoritățile din această țară cu circa 145 de milioane de locuitori au început să deschidă clinici temporare și să transforme spitalele în centre pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Cromwell Property Group, deținut de cele mai mari fonduri de investiții din lume, iese din România. Cea mai mare tranzacție din punct de vedere al suprafeței de pe piața logistică din România în 2020 CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cromwell Property Group, deținut de cele mai mari fonduri de investiții din lume, iese din România. Cea mai mare tranzacție din punct de vedere al suprafeței de pe piața logistică din România în 2020

La Moscova, Palatul de Gheață Krylatskoe, cunoscut pentru găzduirea unor competiții internaționale de patinaj viteză, a fost transformat într-un spital temporar pentru cei infectați cu noul coronavirus, care și-a deschis porțile luna trecută.

Deși beneficiază de resurse mai bune decât alte regiuni, autoritățile din Moscova se află sub o presiune severă după ce în capitală au fost raportate luni 6.360 de cazuri noi.

Peste 1.300 de paturi de spital dotate cu rezervoare de oxigen acoperă în prezent pista de patinaj viteză a fostului patinoar, cu o lungime 400 de metri. În unitate lucrează acum peste 100 de medici și asistenți medicali.

"Doar designul său îl diferențiază de un spital obișnuit", a declarat medicul-șef Andrei Shkoda pentru Reuters.

Fosta arenă este dotată cu toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea și tratarea bolii, inclusiv un scaner CT, și tratează în prezent circa 600 de persoane - între 60-80 de pacienți fiind internați și externați în fiecare zi.

În pofida creșterii recente a numărului de infectări, autoritățile ruse au rezistat impunerii unui lockdown în întreaga țară așa cum au făcut-o la începutul acestui an, subliniind în schimb importanța respectării igienei, distanțării sociale și impunerii unor măsuri specifice în anumite regiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
covid-19