VIDEO Lituania - Restaurante și hoteluri și-au scos mesele și paturile în piață

VIDEO Lituania - Restaurante și hoteluri și-au scos mesele și paturile în piață
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Numeroase restaurante și hoteluri din Lituania au scos mese și paturi în piețe publice și au cerut Guvernului să ajute mai mult acest sector, lovit puternic, ca și în România și alte state, de pandemia de coronavirus, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Meniurile tradiționale au fost înlocuite de panouri care anunțau 'Cina cea de taină', o aluzie la ultima cină a lui Iisus, iar mesele au fost acoperite cu fețe de masă negre. La picioarele paturilor instalate în fața sediului Guvernului din capitala Vilnius au fost depuse coroane funerare, arată Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Evalda Siskauskiene, directoarea unei asociații a hotelierilor și proprietarilor de restaurante, a afirmat că acest sector a pierdut în ansamblu peste 300 de milioane de euro în Lituania din cauza pandemiei și că există riscul să apară un val de falimente dacă guvernul nu va spori subvențiile.

"Am ajuns la fundul sacului și nu mai putem să supraviețuim. Sprijinul din partea statului este ridicol", a declarat aceasta.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Ministerul Economiei a estimat ajutorul public acordat în acest an la 5 milioane de euro și s-a angajat să crească plățile în curând.

Lituania, o țară din zona euro care numără 2,8 milioane de locuitori, a impus un al doilea lockdown parțial în noiembrie, ceea ce înseamnă că de peste patru luni barurile și restaurantele nu pot oferi decât mâncare la pachet.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

Numărul turiștilor străini din Lituania a scăzut cu 73% anul trecut comparativ cu 2019, conform datelor oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
lituania
restaurante
hoteluri