VIDEO Paradă de Ziua Victoriei la Moscova, umbrită de insuccesele militare din Ucraina pentru al doilea an la rând. Putin spune că împotriva Rusiei se poartă „un adevărat război” și portretizează Occidentul ca răul absolut

VIDEO Paradă de Ziua Victoriei la Moscova, umbrită de insuccesele militare din Ucraina pentru al doilea an la rând. Putin spune că împotriva Rusiei se poartă „un adevărat război” și portretizează Occidentul ca răul absolut
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2023

Piața Roșie din Moscova a găzduit marți, ca de obicei la 9 Mai, parada care marchează cea de-a 78-a aniversare a victoriei asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, pe care rușii îl numesc „Marele Război pentru Apărarea Patriei”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parada militară s-a încheiat în scurt timp, după nici o oră. Putin a părăsit Piața Roșie înconjurat de oaspeții săi din CSI și s-au depus coroane de flori, scrie News.ro.

Bulgaria se pregătește să adopte euro cel târziu la 1 ianuarie 2025 CITEȘTE ȘI Bulgaria se pregătește să adopte euro cel târziu la 1 ianuarie 2025

Mesajul principal transmis de Vladimir Putin la această paradă modestă s-a axat pe compararea eforturilor soldaților ruși care luptă în Ucraina cu cele ale forțelor sovietice care au ajutat la înfrângerea naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

El a argumentat încă o dată public invazia Ucrainei, afirmând că țara vecină a devenit "ostatica" unui regim condus de "stăpânii occidentali", pe care Rusia are datoria să o salveze pentru a-și păstra propria existență.

ALOCUȚIUNEA ROSTITĂ DE PUTIN LA PARADA MILITARĂ:

„Dragi cetățeni ai Rusiei!

Dragi veterani!

Tovarăși soldați și marinari, sergenți și subofițeri, aspiranți și subofițeri!

Tovarăși ofițeri, generali și amirali!

Soldați și comandanți - participanți la operațiunea militară specială!

Vă felicit cu ocazia Zilei Victoriei!

Publicație maghiară: Cum a putut economia românească să o depășească pe cea a Ungariei? CITEȘTE ȘI Publicație maghiară: Cum a putut economia românească să o depășească pe cea a Ungariei?

Este o sărbătoare în onoarea părinților, bunicilor și străbunicilor noștri, care și-au glorificat și imortalizat numele în timp ce apărau Patria. Cu prețul unui curaj incomensurabil și al unor sacrificii enorme, ei au salvat omenirea de nazism.

Astăzi, civilizația se află din nou la un moment de cotitură decisiv. Un adevărat război a fost declanșat din nou împotriva patriei noastre, dar am respins terorismul internațional, ne protejăm locuitorii din Donbas și ne asigurăm securitatea.

Pentru noi, pentru Rusia, nu există națiuni neprietenoase, ostile, nici în Vest, nici în Est. La fel ca marea majoritate a oamenilor de pe planetă, dorim să vedem un viitor pașnic, liber și stabil.

Credem că orice ideologie de supremație este în mod inerent respingătoare, criminală și mortală. Cu toate acestea, elitele globaliste occidentale continuă să vorbească despre exclusivitatea lor, să ridice oamenii unii împotriva altora și să divizeze societățile, să provoace conflicte sângeroase și lovituri de stat, să semene ură, rusofobie, naționalism agresiv, să distrugă familia și valorile tradiționale care fac o persoană umană. Și toate acestea pentru a continua să dicteze, să își impună voința, drepturile, regulile și, de fapt, un sistem de jaf, violență și suprimare asupra popoarelor.

Se pare că au uitat la ce a dus pretenția smintită a naziștilor de a domina lumea. Au uitat cine a învins acest rău monstruos și total, cine și-a apărat patria și nu și-a cruțat viețile pentru eliberarea popoarelor din Europa.

Vedem cum monumentele comemorative ale soldaților sovietici sunt distruse fără milă și cu nepăsare într-o serie de țări, cum sunt demolate monumentele marilor comandanți, cum se creează un adevărat cult al naziștilor și al colaboratorilor lor și cum memoria eroilor autentici este ștearsă și falsificată. O astfel de profanare a faptelor și victimelor generației victorioase este, de asemenea, o crimă, un revanșism flagrant al celor care au pregătit în mod cinic și deschis o nouă campanie împotriva Rusiei, care au adunat gunoaie neonaziste din întreaga lume în acest scop.

Scopul lor - și nu este nimic nou aici - este de a realiza dezintegrarea și distrugerea țării noastre, de a șterge rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, de a rupe definitiv sistemul de securitate globală și dreptul internațional, de a sugruma orice centru de dezvoltare suverană.

Ambiția excesivă, aroganța și permisivitatea duc în mod inevitabil la tragedii. Acesta este motivul catastrofei prin care trece în prezent poporul ucrainean. Ei au devenit ostatici ai loviturii de stat și ai regimului criminal al stăpânilor lor occidentali, o monedă de schimb în executarea planurilor lor crude și egoiste.

Pentru noi, în Rusia, memoria apărătorilor Patriei este sacră, o păstrăm în inimile noastre. Aducem un omagiu participanților la Rezistență care au luptat cu curaj împotriva nazismului, soldaților armatelor aliate ale Statelor Unite, Marii Britanii și ale altor state. Ne amintim și comemorăm fapta de arme a războinicilor chinezi în lupta împotriva militarismului japonez.

Sunt convins că experiența solidarității și a parteneriatului în anii de luptă împotriva amenințării comune este moștenirea noastră neprețuită. Este un pilon solid într-un moment în care mișcarea ireversibilă către o lume multipolară mai echitabilă, bazată pe principiile încrederii și securității indivizibile, precum și pe egalitatea de șanse pentru dezvoltarea originală și liberă a tuturor țărilor și popoarelor, capătă amploare.

Este foarte important faptul că liderii Comunității Statelor Independente s-au reunit astăzi aici, la Moscova. Consider că este o atitudine de recunoștință față de fapta de arme a strămoșilor noștri: au luptat împreună și au învins împreună - toate popoarele din URSS au contribuit la victoria comună.

Ne vom aminti întotdeauna acest lucru. Ne plecăm capetele în fața memoriei binecuvântate a tuturor celor ale căror vieți au fost luate de război, în fața memoriei fiilor, fiicelor, taților, mamelor, bunicilor, soților, soțiilor, fraților, surorilor, rudelor și prietenilor.

(Minut de reculegere)

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Nicolae Kovacs, CEO Agista: Fondurile de private equity din Europa de Vest nu știu de România. Deocamdată nu suntem vizibili CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Nicolae Kovacs, CEO Agista: Fondurile de private equity din Europa de Vest nu știu de România. Deocamdată nu suntem vizibili

Distinși cetățeni ai Rusiei!

Bătăliile decisive pentru destinele Patriei noastre au fost întotdeauna naționale, naționale și sacre. Suntem fideli poruncilor strămoșilor noștri și înțelegem profund și clar ce înseamnă să fim demni de înălțimea realizărilor lor militare, de muncă și morale.

Suntem mândri de cei care au luat parte la operațiunea militară specială, de toți cei care luptă pe front, care asigură frontul sub foc, care salvează răniții. Nu există o cauză mai mare decât munca voastră în luptă. Securitatea țării noastre, viitorul statalității noastre și al poporului nostru depind de voi. Vă îndepliniți datoria militară cu onoare, luptați pentru Rusia. Familiile, copiii și prietenii voștri sunt în spatele vostru. Ei vă așteaptă. Sunt sigur că simțiți dragostea lor nemărginită.

Întreaga țară se mobilizează pentru a-i susține pe eroii noștri. Toată lumea este gata să vă ajute, rugându-se pentru voi.

Tovarăși! Prieteni! Dragi veterani!

Astăzi, fiecare familie îi onorează pe veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, își amintește de rudele sale, de eroii săi, depune flori la monumentele de război.

Ne aflăm în Piața Roșie, pe terenul care amintește de justițiarii lui Iuri Dolgoruki și Dmitri Donskoi, de miliția lui Minin și Pojarski, de soldații lui Petru cel Mare și Kutuzov, de paradele din 1941 și 1945.

În prezent, participanții la operațiunea militară specială sunt cadre ale forțelor armate și cei care s-au alăturat forțelor armate în timpul mobilizării parțiale, soldații corpurilor de armată din Lugansk și Donețk, numeroase unități de luptă voluntare, membri ai Gărzii Ruse, ai Ministerului de Interne, ai FSB, ai Ministerului pentru Situații de Urgență și ai altor servicii și agenții speciale.

Vă salut, prieteni! Îi salut pe toți cei care luptă pentru Rusia pe câmpul de luptă, care sunt acum la datorie.

În timpul Marelui Război Patriotic, strămoșii noștri eroici au dovedit că nu există nimic mai puternic, mai strașnic și mai fiabil decât unitatea noastră. Nu există nimic în lume mai puternic decât dragostea noastră pentru Patria Mamă.

Pentru Rusia! Pentru bravii noștri bravi din Forțele Armate! Pentru victorie! Ura!”

viewscnt
Afla mai multe despre
ziua victoriei
rusia