VIDEO Putin, în campanie pre-electorală la o expoziție cu realizările Rusiei, refuzând să apese o simulare a „butonului nuclear”. Va deveni cel mai longeviv conducător al Rusiei de la Ecaterina cea Mare

VIDEO Putin, în campanie pre-electorală la o expoziție cu realizările Rusiei, refuzând să apese o simulare a „butonului nuclear”. Va deveni cel mai longeviv conducător al Rusiei de la Ecaterina cea Mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Președintelui rus Vladimir Putin i s-a arătat o simulare a „butonului nuclear”, dar a refuzat să îl apese, în timp ce a vizitat o vastă expoziție a realizărilor rusești, în ceea ce părea a fi o pregătire a campaniei pentru realegerea sa în cadrul alegerilor prezidențiale, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lui Putin i s-a explicat cum a fost concepută o bombă nucleară sovietică și i s-a arătat simularea unui panou de control pentru lansarea unui test nuclear, înainte de a observa imagini cu o explozie și un nor sub formă de ciupercă, arată Hotnews.

VIDEO Ucrainenii au aruncat în aer un tren în cel mai lung tunel din Rusia CITEȘTE ȘI VIDEO Ucrainenii au aruncat în aer un tren în cel mai lung tunel din Rusia

De la începutul războiului din Ucraina, Putin i-a amintit frecvent Occidentului de mărimea și capacitățile arsenalului nuclear al Rusiei, spunând că oricine ar încerca să lanseze un atac nuclear împotriva acestuia va fi șters de pe fața pământului.

El a desfășurat rachete nucleare tactice în Belarus și a schimbat poziția Rusiei cu privire la două tratate majore privind armele, insistând în același timp că Moscova nu „flutură” cu nesăbuință arme atomice sau nu își schimbă doctrina privind utilizarea lor.

Se așteaptă ca Putin să confirme luna aceasta că va candida în martie pentru un nou mandat prezidențial de șase ani, iar apariția sa de luni a dat impresia că ar fi în campanie pre-electorală.

Prăbușirea dramatică a natalității în Croația duce la penurie alarmantă de forță de muncă și nevoia de import de muncitori CITEȘTE ȘI Prăbușirea dramatică a natalității în Croația duce la penurie alarmantă de forță de muncă și nevoia de import de muncitori

El a fost filmat în preajma unui grup de elevi care au scris pe o tablă uriașă un mesaj despre speranțele lui pentru viitorul lor și cum alegea dintr-un brad dorințele pe care copiii le-au pus într-un brad de Crăciun în speranța că el le va putea realiza.

Lui Putin i s-a arătat o replică a biroului lui Stalin în timpul expoziției.

Presa de stat îl prezintă pe Putin cu un ton măgulitor

Într-un ton care să îl flateze pe președintele Rusiei, agenția de știri TASS l-a citat pe un campion olimpic de box, Oleg Saitov, care remarca puterea strângerii de mână a lui Putin.

Putin, în vârstă de 71 de ani, conduce Rusia ca președinte sau prim-ministru din 1999, când Boris Elțin a demisionat și l-a numit președinte interimar în ultima zi a mileniului trecut.

Parlamentul rus vrea să șteargă engleza CITEȘTE ȘI Parlamentul rus vrea să șteargă engleza

Cu un mandat de încă șase ani la Kremlin, el l-ar depăși pe Iosif Stalin, care a condus Uniunea Sovietică din 1924 până în 1953, și va deveni cel mai longeviv conducător al Rusiei de la Ecaterina cea Mare în secolul al XVIII-lea.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI ȘI AICI

Confirmarea candidaturii pentru un nou mandat ar putea veni săptămâna viitoare, când Putin va găzdui o conferință de presă, iar telespectatorii din toată Rusia vor avea șansa de a-i pune întrebări în direct.

Evenimentul are loc pentru a 20-a oară, iar în mod normal acesta durează câteva ore.

Televiziunea de stat a arătat pregătirile pentru aceasta, personalul îmbrăcat în tricouri „Echipa Putin” răspunzând la telefoane din centrele de apel pentru a răspunde întrebărilor publicului.

Naftogaz a descoperit un depozit de gaze naturale \ CITEȘTE ȘI Naftogaz a descoperit un depozit de gaze naturale "promițător", în Munții Carpați

Pentru Putin, alegerea este o formalitate dacă își anunță candidatura: cu sprijinul statului, al presei de stat și aproape fără o disidență publică, el este sigur că va câștiga.

Politicienii din opoziție consideră alegerile ca fiind de fațadă, în timp ce nu văd decât dictatura coruptă a Rusiei lui Putin. Astfel de alegeri, spun ei, atrag adesea candidați slabi pentru a da doar senzația de concurență.

Susținătorii lui Putin resping aceste critici, indicând sondaje independente care arată că se bucură de cote de aprobare de peste 80%. Ei spun că Putin a restabilit ordinea și o parte din influența pierdută de Rusia în timpul haosului colapsului sovietic.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin
moscova
nuclear