VIDEO Putin s-a scufundat într-un bazin cu apă rece ca gheața

VIDEO Putin s-a scufundat într-un bazin cu apă rece ca gheața
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Președintele rus Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, s-a scufundat într-un bazin cu apă rece ca gheața pentru a sărbători Botezul lui Iisus Hristos, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Da, o face în mod tradițional de Bobotează” - sărbătorită de rușii ortodocși de rit vechi la 19 ianuarie - a afirmat Peskov în conferința sa zilnică de presă, conform Agerpres.

Patronul firmei care produce berea Csiki Sör a cerut imunitate în România ca diplomat maghiar – Magyar Hang CITEȘTE ȘI Patronul firmei care produce berea Csiki Sör a cerut imunitate în România ca diplomat maghiar – Magyar Hang

Este o ceremonie pe care Putin nu a ratat-o niciodată, cu o singură excepție, în 2022, când liderul rus nu s-a scufundat în apa înghețată, din „motive epidemiologice”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Cu toate acestea, în 2021, când pandemia de coronavirus facea încă ravagii, Kremlinul a publicat un video cu ceremonia în timpul căreia Putin a plonjat de trei ori într-un bazin în formă de cruce, făcându-și semnul crucii înainte de fiecare scufundare, în conformitate cu tradiția ortodoxă, notează EFE.

Construirea Autostrăzii Marea Neagră devine o prioritate pentru NATO CITEȘTE ȘI Construirea Autostrăzii Marea Neagră devine o prioritate pentru NATO

Ceremoniile de scufundare de Bobotează s-au desfășurat în mod normal în întreaga țară, cu excepția orașului din sud Belgorod, situat la granița cu Ucraina, care a devenit o țintă constantă a atacurilor ucrainene.

La fel ca în alte dăți, clericii ortodocși au binecuvântat mii de bazine, iazuri, râuri și chiar copci în mare cu cruciulițe de argint la primele ore ale dimineții, pentru ca rușii să-și poată îndeplini obiceiul sacru de Bobotează.

În locuri special amenajate, credincioșii trebuie să coboare pe o scară de lemn pentru a nu aluneca și să se scufunde de trei ori în apă, în timp ce își fac semnul crucii, cerându-i lui Dumnezeu să le ispășească păcatele și rugându-se pentru sufletele lor și ale celor dragi.

Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele CITEȘTE ȘI Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele

În afară de credincioșii ortodocși, la scufundări participă de obicei și iubitorii de senzații tari și așa-numiții ‘morjî’ (‘morse’), grupuri de entuziaști ai înotului de iarnă în aer liber care cred cu tărie că o astfel de activitate extremă ameliorează și previne răcelile, bolile de inimă, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Putin, la unul din evenimentele anterioare

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
apa
rusia