VIDEO Rusia: Aleksei Navalnîi a apărut în public, prin videoconferință, pentru prima dată de la încetarea grevei foamei

VIDEO Rusia: Aleksei Navalnîi a apărut în public, prin videoconferință, pentru prima dată de la încetarea grevei foamei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2021

Echipa susținătorilor lui Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a anunțat joi dizolvarea rețelei de birouri regionale, disidentul rus apărând în public, prin videoconferință, pentru prima dată de la încheierea grevei foamei, transmite agenția de presă Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Navalnîi, care în transmisiunea video de joi a apărut vizibil slăbit și cu capul ras, a refuzat începând cu 31 martie să se alimenteze pentru a protesta astfel împotriva condițiilor sale de detenție, întrucât conducerea penitenciarului îi refuzase accesul la asistență medicală adecvată, el suferind de dureri atroce de spate și picioare, scrie Agerpres.

Colaboratorii săi au făcut anunțul privind dizolvarea rețelei de birouri regionale prin intermediul YouTube, înaintea unei audieri în instanță care urma să analizeze o solicitare a procurorilor ruși de a declara extremiste principalii piloni ai organizației politice a lui Aleksei Navalnîi.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Anterior în această săptămână, un tribunal moscovit i-a interzis Fundației Anticorupție (FBK), a lui Navalnîi, să posteze online. Începând de marți, accesul FBK la conturile sale bancare a fost interzis, la cererea procurorilor, fundației fiindu-i interzisă și organizarea de proteste.

Dacă rețeaua de birouri regionale ar fi declarată extremistă, autoritățile ar obține puterea legală de a condamna la închisoare activiști și să înghețe conturi bancare.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupție ce vizau elita politică rusă, Aleksei Navalnîi s-a simțit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din orașul siberian Tomsk spre Moscova și a fost internat de urgență la Omsk, un alt oraș din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin după dispute îndelungate între susținătorii săi și medicii ruși. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Aleksei Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
aleksei navalnîi