VIDEO Stars Coffee ia locul gigantului american de cafea Starbucks în Rusia, cu sloganul ”Bucks a plecat, stelele au rămas”

VIDEO Stars Coffee ia locul gigantului american de cafea Starbucks în Rusia, cu sloganul ”Bucks a plecat, stelele au rămas”
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2022

Stars Coffee, un lanț rusesc care înlocuiește gigantul american de cafea Starbucks în Rusia după ce și-a sistat activitatea în contextul războiului din Ucraina, a deschis primul restaurant la Moscova cu sloganul ”Bucks a plecat, stelele au rămas”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”De ce STELE? Pentru că noul brand reunește vedetele industriei gastronomice”, explică într-un comunicat de presă rapperul rus Timati și restauratorul Anton Pinski, care au achiziționat cele 130 de restaurante Starbucks din Rusia la sfârșitul lunii iulie, arată news.ro.

VIDEO Vladimir Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas CITEȘTE ȘI VIDEO Vladimir Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas

Culoarea maro a fost adăugată logo-ului care ilustrează culorile tradiționale ale lanțului american –verde și alb – iar mica sirenă a fost înlocuită cu o fată cu ”cocoșnic”, un acoperământ de cap tradițional rusesc.

Siropurile pentru cafea vor fi acum făcute local, în timp ce meniul de preparate și deserturi va fi complet reinventat de noi bucătari pentru a oferi o calitate ”mai bună ca niciodată”, asigură Stars Coffe într-un comunicat de presă.

Spre deosebire de restaurantele McDonalds  rusești lansate în iunie cu mare vâlvă, Stars Coffee nu a făcut campanie publicitară masivă pentru inaugurarea primului său restaurant de pe strada Novy Arbat, în centrul Moscovei.

ULTIMA ORĂ S&P și Fitch: Ucraina este în incapacitate de plată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ S&P și Fitch: Ucraina este în incapacitate de plată

O modestă ceremonie oficială a avut loc joi seară, la care au participat câteva vedete și jurnaliști, publicul larg fiind invitat de vineri. Toate restaurantele lanțului urmează să se deschidă în Rusia până la sfârșitul lunii septembrie, potrivit proprietarilor. În jur de 80% dintre cei aproximativ 2.000 de angajați care au lucrat pentru Starbucks au fost de acord să rămână să lucreze pentru noul lanț, potrivit aceleiași surse.

Starbucks, care a închis temporar cele 130 de unități din Rusia după declanșarea ofensivei ruse în Ucraina din 24 februarie, a anunțat la sfârșitul lunii mai că a luat decizia de a părăsi definitiv țara. Lanțul american cunoscut pentru ”latte” și ”frappuccino” și-a deschis prima cafenea în Rusia în 2007 și a operat acolo printr-un partener, un grup kuweitian care deținea și gestiona unitățile autorizate.

După mai bine de 30 de ani de prezență în Rusia și cu aproape 850 de restaurante și 62.000 de angajați, McDonald's a anunțat la jumătatea lunii mai plecarea definitivă din țară și și-a vândut operațiunile, dar nu și numele mărcii, unui om de afaceri rus.

FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde CITEȘTE ȘI FOTO Viktor Orban, implicat într-un incident - Un jurnalist l-a salvat când barca sa gonflabilă a început să piardă aer și era în pericol să se scufunde

Pe 12 iunie, McDonalds-ul rusesc s-a deschis sub numele ”Vkousno i totchka” (”Delicious și atât”). Producătorul francez de mașini Renault și-a vândut, la rândul său, acțiunile statului rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
starbucks