VIDEO Washingtonul se declară "îngrijorat" de relația Ungariei cu Rusia

VIDEO Washingtonul se declară "îngrijorat" de relația Ungariei cu Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2023

Statele Unite sunt preocupate de relația Ungariei cu Rusia și consideră că decizia premierului Viktor Orban de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin este "îngrijorătoare", a declarat Ambasada SUA la Budapesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Viktor Orban a avut o întâlnire bilaterală cu Putin, în marja Forumului Belt and Road (Noile Drumuri ale Mătăsii) de la Beijing. El este singurul lider al UE care a participat la forum și care menține legături strânse cu Putin de când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie 2022, arată News.ro.

Statele Unite sunt preocupate de relația Ungariei cu Rusia și consideră că decizia premierului Viktor Orban de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin este "îngrijorătoare", a declarat Ambasada SUA la Budapesta.  

Ministrul Sănătății despre eliminarea infecțiilor nosocomiale: Nu se poate! Și bacteriile trăiesc, nu putem să le împiedicăm să trăiască! CITEȘTE ȘI Ministrul Sănătății despre eliminarea infecțiilor nosocomiale: Nu se poate! Și bacteriile trăiesc, nu putem să le împiedicăm să trăiască!

"Statele Unite sunt îngrijorate de relația Ungariei cu Rusia", a declarat ambasadorul SUA în Ungaria, David Pressman, într-un comunicat.

La începutul acestei săptămâni, Pressman - care a intrat deseori în polemici cu guvernul de la Budapesta - a comentat într-o postare pe X: "Liderul Ungariei alege să stea alături de un om ale cărui forțe sunt responsabile de crime împotriva umanității în Ucraina. Și e singurul dintre aliații noștri".

Principalul consilier politic al lui Orban, Balazs Orban, a respins criticile SUA într-o postare pe X la începutul acestei săptămâni, afirmând că Ungaria s-a "săturat" de "ipocrizia" ambasadorului SUA.

Ungaria, care este membră NATO, s-a opus multor inițiative ale UE de sprijinire a Ucrainei pentru a rezista forțelor Moscovei și își obține cea mai mare parte a petrolului și gazelor din Rusia.

Prețul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni CITEȘTE ȘI Prețul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni

Orban i-a spus lui Putin, în timpul întâlnirii lor de la Beijing, că Ungaria nu a vrut niciodată să se opună Rusiei și că încearcă să salveze contactele bilaterale.

Relațiile dintre Budapesta și Washington s-au deteriorat în ultimul an în special din cauza tergiversării de către Ungaria a ratificării aderării Suediei la NATO.

După întâlnirea lui Orban cu Putin, ambasadorii țărilor NATO și ai Suediei de la Budapesta s-au reunit pentru a discuta despre preocupările lor cu privire la apropierea tot mai mare a Ungariei de Moscova, a relatat Radio Europa Liberă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
putin
sua
îngrijorare