VIDEO Zelenski, la Bruxelles: Am interceptat un plan al Moscovei de a distruge Republica Moldova

VIDEO Zelenski, la Bruxelles: Am interceptat un plan al Moscovei de a distruge Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat la Bruxelles, a anunțat în fața liderilor europeni că a informat-o pe Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova, despre un document rus, depistat de spionajul ucrainean, care arată un plan de a destabiliza situația din Moldova, relatează agora.md.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am vorbit cu președinta Republicii Moldova, doamna Sandu, și am informat-o ce a reușit să afle spionajul nostru. Este un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova. Un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să schimbe ordinea democratică și să instituie control asupra țării”, a declarat Volodimir Zelenski,, scrie News.ro.

FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic CITEȘTE ȘI FOTO Lidl deschide în România cel mai mare depozit logistic

Zelenski a mai spus că planul este foarte asemănător cu cel conceput de Rusia pentru a prelua controlul asupra Ucrainei. „Nu am avut nicio îndoială, în momentul în care am primit acest document și când am înțeles de unde vine acesta, am avertizat imediat Moldova despre aceste amenințări, pentru a o proteja și sunt sigur că fiecare dintre voi ar fi făcut același lucru”, a subliniat Volodimir Zelenski, citat de tv8.md.

Volodimir Zelenski a făcut aceste afirrmații în fața liderilor europeni, cu care a avut o întâlnire la începutul Consiliului European extraordinar.

Președintele Ucrainei a menționat că nu știe dacă Moscova a decis să recurgă sau nu la implementarea acestui plan: „Am văzut că vor să încerce. Au încercat asta contra Ucrainei, contra altor țări din Europa”, a mai spus Zelenski, potrivit deschide.md.

Dezvăluirea președintelui Zelenski vine după ce Moscova a acuzat Occidentul, prin vocea ministrului său de externe, Serghei Lavrov, că vrea să transforme Moldova într-o nouă Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
maia sandu
rusia
ucraina