Viktor Orban i-a scris lui Putin

Viktor Orban i-a scris lui Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Premierul Ungariei Viktor Orbán i-a trimis o scrisoare de felicitare lui Vladimir Putin, cu ocazia realegerii sale în funcție, a declarat pentru agenția ungară de presă MTI Bertalan Havasi, subsecretarul de stat care conduce Biroul de presă al prim-ministrului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mesaj, premierul de la Budapesta, unul dintre puținii lideri occidentali care și-a păstrat o relație cordială cu Kremlinul, a declarat că se bucură de existența unei cooperări între Ungaria și Rusia care se bazează pe respectul reciproc, ceea ce permite discutarea unor probleme importante chiar și în actuala situație geopolitică foarte dificilă, scrie News.ro.

Liderii UE invită Bosnia să deschidă negocieri de aderare, un pas istoric CITEȘTE ȘI Liderii UE invită Bosnia să deschidă negocieri de aderare, un pas istoric

„Ungaria este de partea păcii. Suntem convinși că menținerea dialogului este o condiție esențială pentru instaurarea cât mai grabnică a păcii”, i-a scris Viktor Orban lui Vladimir Putin.

Premierul ungar l-a asigurat pe liderul rus că Ungaria este pregătită să intensifice cooperarea între cele două țări în domenii care nu sunt limitate de dreptul internațional (sancțiuni - n.r.), a relatat Bertalan Havasi vorbind despre conținutul scrisorii de felicitare.

În scrutinul din 15-17 martie, Vladimir Putin, care se află la conducerea Rusiei de aproape un sfert de secol, a fost reales pentru un al cincilea mandat, care îi asigură menținerea la putere până în 2030, cu posibilitatea de a obține atunci un nou mandat de șase ani. Scrutinul a fost denunțat de Occident ca fiind incorect și desfășurat în condiții vicioase. Dintre țările membre NATO, numai Turcia lui Recep Tayyip Erdogan, care de asemenea menține un dialog cu Moscova, l-a mai felicitat pe Putin pentru realegere.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
vladimir putin