Viktor Orban nu este de acord cu interzicerea importurilor rusești de petrol și gaz

Viktor Orban nu este de acord cu interzicerea importurilor rusești de petrol și gaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că, deși Ungaria condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei, nu sprijină sancțiunile împotriva Moscovei care privesc interzicerea importurilor rusești de energie, informează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vom avea electricitate și gaze? Vom putea să le plătim? Conferința PROFIT NEWS TV "Maratonul energiei" vine cu răspunsurile

Conferința va fi organizată cu sprijinul Enel, Transgaz, E-Distribuție, FPPG, CEO Oltenia și Tinmar Energy

DETALII AICI

"Deși condamnăm ofensiva armată a Rusiei și, de asemenea, condamnăm războiul, nu vom permite ca familiile maghiare să fie obligate să plătească prețul războiului; astfel încât sancțiunile nu trebuie extinse la zonele de petrol și gaze”, a spus Orban. într-o declarație în urma discuțiilor bilaterale de la Londra cu premierul britanic Boris Johnson, scrie News.ro.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Extinderea sancțiunilor asupra sectorului energetic rus ar reprezenta o "povară disproporționat de mare” pentru Ungaria, a spus el.

Majoritatea importurilor de petrol și gaze naturale ale Ungariei provin din Rusia, iar 90% dintre familiile maghiare își încălzesc casele cu gaz, a spus Orban, subliniind că economia maghiară "pur și simplu nu poate funcționa" fără petrol și gaze rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
ungaria