Vivre a deschis un nou centru de procesare, în Slovacia

Vivre a deschis un nou centru de procesare, în Slovacia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2018

Unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est (ECE), Vivre, a anunțat marți că a deschis al doilea centru de procesare, în Slovacia, alături de partenerul său logistic din regiune, investiția inițială fiind de un milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați, noul centru logistic deservește cinci dintre cele nouă țări în care brandul Vivre este prezent: Slovacia, Cehia, Polonia, Slovenia și Croația, scrie News.ro.

”Proiectul aplică bunele practici și tehnologia centrului din România, cu optimizări personalizate, echipamente tehnice și fluxuri menite să deservească atât procesarea produselor de mici dimensiuni (decorațiuni și accesorii), cât și a pieselor de mobilier și a altor produse de mari dimensiuni. Abordarea axată pe tehnologie face posibilă implementarea și optimizarea unui lanț logistic care pornește de la peste 1.000 de furnizori și ajunge la aproape 500.000 de clienți unici”, se arată în comunicat.

Societe Generale vinde divizia de retail banking din Polonia către Bank Millenium pentru 425 milioane euro CITEȘTE ȘI Societe Generale vinde divizia de retail banking din Polonia către Bank Millenium pentru 425 milioane euro

Noul centru logistic a presupus deja o investiție inițială de aproximativ 1 milion de euro în echipamente, infrastructură și mărfuri, cu 50 oameni care asigură ambalarea comenzilor, controlul calității și livrarea coletelor în cele cinci țări, total independent de centrul de procesare din România, potrivit companiei.

”Lanțul de aprovizionare pentru centrul din Slovacia este integrat cu furnizorii de marfă și servicii start-to-end și reprezintă un hub important în ecosistemul Vivre. Pentru următorii doi ani sunt programate noi investiții care să susțină creșterea volumelor procesate”, se arată în comunicat.

Deschiderea unui nou centru de procesare a venit în mod natural, în contextul extinderii geografice din ultimii ani a vânzărilor Vivre în ECE, potrivit directorului general al Vivre, Monica Cadogan.

”Perioada de livrare și calitatea produselor vândute pe site sunt elemente strategice ale experienței Vivre, noua investiție contribuind la eficientizarea timpilor de procesare și la o siguranță sporită a transportului. În Slovacia sunt deja gestionate jumătate dintre comenzile care înainte erau procesate în România, ceea ce ne ajută să fim mai aproape și să consolidăm încrederea consumatorilor noștri din aceste piețe”, a declarat Cadogan.

Până la deschiderea depozitului din Slovacia, comenzile pentru toată regiunea erau procesate și expediate din România. Deschiderea noului centru face parte din strategia Vivre de extindere în Europa, în acest moment platforma online deservind o piață de aproximativ 100.000.000 de europeni, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
vivre
slovacia
centru de procesare