Vladimir Putin, către liderii G20: Trebuie să ne gândim cum să oprim "tragedia" din Ucraina

Vladimir Putin, către liderii G20: Trebuie să ne gândim cum să oprim "tragedia" din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Liderul rus Vladimir Putin a declarat în cadrul summitului G20, care îi reunește pe liderii celor mai mari 20 de economii din lume, că trebuie reflectat la o modalitate prin care să fie oprită "tragedia" războiului din Ucraina și a susținut că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la negocieri de pace cu Kievul, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Decizia lui Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022 a declanșat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial și cea mai gravă confruntare între Rusia și Occident de la încheierea Războiului Rece, scrie News.ro.

Dacă TAROM nu va fi exceptată de la Legea privind măsurile fiscal-bugetare, din 1 decembrie nu vom mai ridica avioanele de la sol, amenință sindicaliștii din companie CITEȘTE ȘI Dacă TAROM nu va fi exceptată de la Legea privind măsurile fiscal-bugetare, din 1 decembrie nu vom mai ridica avioanele de la sol, amenință sindicaliștii din companie

Adresându-se G20 pentru prima dată de la începutul războiului, șeful Kremlinului a remarcat că unii lideri au spus în discursurile lor că sunt șocați de "agresiunea" continuă a Rusiei în Ucraina.

"Da, desigur, acțiunile militare sunt întotdeauna o tragedie", a declarat Putin la reuniunea virtuală a G20 convocată de premierul indian Narendra Modi, actualul președinte al G20.

"Și, desigur, ar trebui să ne gândim cum să oprim această tragedie", a continuat Putin. "Apropo, Rusia nu a refuzat niciodată discuțiile de pace cu Ucraina", a adăugat liderul de la Kremlin.

Un oficial rus de rang înalt a declarat marți că Moscova nu poate coexista cu actualul guvern de la Kiev și că va continua ceea ce numește operațiunea sa militară specială pentru a "demilitariza" Ucraina.

Financial Times: Nepoata premierului Greciei l-a ajutat pe miliardarul Beny Steinmetz să scape de extrădarea din Cipru în România, fiind consilier de comunicare. Cei doi fac afaceri și pe filieră ruso-italiană CITEȘTE ȘI Financial Times: Nepoata premierului Greciei l-a ajutat pe miliardarul Beny Steinmetz să scape de extrădarea din Cipru în România, fiind consilier de comunicare. Cei doi fac afaceri și pe filieră ruso-italiană

Ucraina, la rândul ei, a promis că va lupta până când ultimul soldat rus va părăsi teritoriul său, iar aliații săi occidentali au declarat că vor continua să sprijine Kievul.

Împreună cu Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean recunoscut internațional. Putin spune că acest teritoriu face acum parte din Rusia.

Contraofensiva de vară a Ucrainei nu a reușit să obțină câștiguri semnificative în acest an împotriva forțelor rusești bine fortificate.

Putin a lipsit de la precedentele summituri G20 de la New Delhi și Nusa Dua, Indonezia, trimițându-l în schimb pe ministrul de externe Serghei Lavrov. Liderul rus s-a adresat summiturilor din 2021 și 2020 de la Moscova. El a participat ultima dată la o adunare G20 în persoană la Osaka, Japonia, în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
g20