Zelenski avertizează că războiul ”ajunge pe teritoriul Rusiei”, în urma unui atac cu dronă la Moscova

Zelenski avertizează că războiul ”ajunge pe teritoriul Rusiei”, în urma unui atac cu dronă la Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2023

Războiul ajunge ”în Rusia, în centrele sale strategice și în bazele sale militare”, ”un proces inevitabil, natural și absolut drept”, la peste un de la invazia rusă a Ucrainei, la 22 februarie 2022, anunță președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în urma unui atac cu drone care a vizat un cartier de afaceri din Moscova, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Treptat, războiul revine pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice și în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural și absolut drept”, declară el în mesajul său zilnic, în marja unei vizite la Ivano-Frankivsk (vest), scrie News.ro.

Elon Musk: Numărul utilizatorilor lunari ai platformei de socializare X, fosta Twitter, a atins ”un nou maxim” CITEȘTE ȘI Elon Musk: Numărul utilizatorilor lunari ai platformei de socializare X, fosta Twitter, a atins ”un nou maxim”

”Ucraina devine tot mai puternică”, adaugă el și avertizează că țara sa este necesar să se pregătească de noi atacuri vizând infrastructuri energetice, în iarna care vine.

DOUĂ ATACURI CU DRONĂ

Rusia a anunțat duminică dimineața că a respins, în noaptea de sâmbără spre duminică, două atacuri ucrainene distincte - unul care a vizat Peninsula anexată Crimeea, iar celălalt Moscova.

În capitala rusă, al cărei Aeroport Internațional a fost închis o scurtă perioadă de timp, două turnuri de birouri în principalul cartier de afaceri din oraș au fost avariate ușor.

Mai multe geamuri ale acestor clădiri au fost sparte, lăsând să se vadă grinzi de oțel și documente împrăștiate pe jos, potrivit unui fotograf AFP.

Ministerul rus al Apărării a precizat că atacul de la Moscova a implicat trei drone, dintre care una a fost doborâtă, iar celelalte două ”neutralizate de războiul electronic”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi