Zelenski: Misiunea principală în această săptămână este energia, peste 6 milioane de ucraineni nu au încă curent

Zelenski: Misiunea principală în această săptămână este energia, peste 6 milioane de ucraineni nu au încă curent
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, vineri seară, că misiunea principală în această săptămână o reprezintă energia. ”Penele de curent continuă în cele mai multe regiuni și în Kiev. În total, peste 6 milioane de abonați”, a explicat el, îndemând la un consum de electricitate - acolo unde alimentarea este restabilită - cu moderație. El a adăugat că nu în toate orașele autoritățile au amenajat Punctele de Neînvins așa cum ar trebui, spunând că la Liev sunt multe plângeri. ”Aștept muncă de calitate de la Primărie”, a arătat Zelenski, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Misiunea principală de astăzi, ca și în celelalte zile din această săptămână, este energia. De miercuri până azi, am reușit să înjumătățim numărul persoanelor cărora li s-a întrerupt electricitatea pentru a stabiliza sistemul. În această seară, penele de curent continuă în cele mai multe regiuni și în Kiev. În total, peste 6 milioane de abonați. Aproape 12 milioane de abonați au fost deconectați de la rețea miercuri seară”, a afirmat Zelenski, în mesajul video transmis vineri seară.

Louis Vuitton deschide primul său magazin de mobilă și articole de uz casnic CITEȘTE ȘI Louis Vuitton deschide primul său magazin de mobilă și articole de uz casnic

El a arătat că majoritatea problemelor sunt în Capitală, dar și în regiunile Kiev, Odesa, Liov, Viniția și Dnipropetrovsk.

”Vă rog, trebuie să consumăm electricitatea cu moderație în toate regiunile, ca și înainte. Dacă nu aveți o întrerupere a electricității, nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Vă rog, dacă aveți electricitate, asta nu înseamnă că puteți porni mai multe aparate electrice puternice deodată. Vârfuri de consum se înregistrează în fiecare seară, ceea ce duce la o creștere a întreruperilor de urgență. Acum, ca și înainte, este nevoie să economisim energia”, a subliniat el.

Președintele ucrainean a amintit că sunt activate în țară Puncte de Neînvins, dar că, din păcate, ”nu în toate orașele autoritățile locale au făcut o treabă bună”. El a arătat că sunt multe plângeri în Kiev și că doar punctele de la baza Serviciului de Urgență și de la gară sunt organizate corespunzător.

Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român CITEȘTE ȘI Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român

”În această seară, 600.000 de abonați au fost deconectați de la rețea în oraș. Mulți locuitori din Kiev erau fără electricitate de mai bine de 20 sau chiar 30 de ore. Aștept muncă de calitate de la Primărie. Nimeni nu va ierta pe oricine profanează Punctele de Neînvins din Kiev. Vă rog să fiți mai serioși. De asemenea, minciuni în rapoarte la diferite niveluri”, a continuat el.

Zelenski a arătat că a fost, vineri, la Vîșhorod, în regiunea Kiev, unde o rachetă rusească a distrus un bloc de locuințe și a avariat casele unui întreg cartier rezidențial, precizând că șase oameni au murit și zeci au fost răniți.

”Am vizitat două Puncte de Neînvins la Vîșhorod: la baza Serviciului de urgență și la o școală locală. Sunt amenajate exact așa cum ar trebui. În total, acum sunt peste 4.000 de puncte în țară și este responsabilitatea fiecărui lider local să se asigure că tot ce ar trebui să existe acolo pentru oameni funcționează într-adevăr”, a subliniat el.

ULTIMA ORĂ Guvernul britanic ar putea interzice studenților străini să studieze în țară. Câți studenți români sunt în Marea Britanie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul britanic ar putea interzice studenților străini să studieze în țară. Câți studenți români sunt în Marea Britanie

Volodimir Zelenski a menționat că a discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și i-a mulțumit pentru decizia a oferi o asistență macro-economică de 2,5 miliarde de euro.

Totodată, el a spus că a participat la simpozionul internațional ”Ideea Europei” din Lituania și le-a cerut partenerilor să ia noi măsuri pentru victoria comună. El a mulțumit Poloniei și statelor baltice pentru poziția privind plafonarea prețului energiei rusești exportate. ”Cred că propunerile partenerilor de a introduse restricții de preț mai semnificative pentru petroluil rusesc sunt valide”, a adăugat el.

El a anunțat că a oferit noi distincții unor luptători și a mulțumit tuturor celor care fac ceea ce pot pentru a lupta pentru Ucraina, dar și pentru a restabili încălzirea, alimentarea cu apă, electricitatea și comunicațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi rusia ucraina
atacuri rusia sistemul energetic al ucrainei
atacuri rusia infrastructura energetica ucraina
energie ucraina